måndag 3 januari 2011

Position efter prestation

I diskussionerna efter matchen mot Djurgården i går fokuseras det märkligt nog på negativa saker. Mycket handlar om Jannes matchning av spelare i allmänhet och hans matchning av Bremberg i synnerhet. Jag kan tycka det är rätt märkligt att denna diskussion uppstår nu, när HV verkligen börjar ånga igång. Vissa i diskussionen verkar mena att andra kriterier ska gälla för en som Bremberg än övriga spelare, det vill säga position efter prestation. Visst kan man ibland diskutera i enskilda fall om Janne och co. verkligen håller den linjen för alla spelare i alla lägen. Men samtidigt är det ju ändå så att millimeterrättvisa är omöjlig att nå även i hockey. Att Janne får så mycket skit i allmänhet är också märkligt. Jag var lite kritisk till honom som huvudtränare från början men Janne har verkligen visat, speciellt den här hösten vilken högklassig coach han är. Han är en coach som ställer krav och har en lite som det verkar 'old school' auktoritär framtoning. Men att krav verkar vara det som behövts för att vecka vissa spelare med tanke på deras kroppsspråk och insats i början på denna säsong. Det ser betydligt bättre ut nu på många håll och jag är övertygad om att vi till stor del har Janne att tacka för detta. Han har inte tvekat att ställa krav på spelarna eller att till och med peta storstjärnor som inte presterat. På det viset blir man inte bästa kompis med alla spelarna men man skapar en atmosfär där ingen är bättre en gårdagens prestation. Precis sån anda som bör finnas i ett lag som år efter år vill vara med och slåss om guld, som vi alla vill att HV ska vara.

HV har som sagt verkligen spelat upp sig sista tiden. Den andra perioden i går var bland det bästa jag sett från HV denna säsong. Intensitet, fart och framför allt självförtroende och kreativitet. Härligt! Jag frågade innan matchen om det var islossning på gång för Fredrik Bremberg. Vi fick svaret igår. Tre mål (varav ett visserligen var en ren bjudning av Djurgårdsmålvakten) och en assist. Falk som också lite i Almqvist och just Brembergs skugga haft en rätt tung höst har också börjat komma igång med det han gör bäst: Hög intensitet, bra i defensiven men även ett hot framåt. Ett mål i boxplay i går från Falks sida.
Imorgon väntar en ren seriefinal mot Färjestad i Kinnarps Arena. Dags att ta över serieledningen för lite längre tid än två timmar?

Inga kommentarer: