tisdag 11 januari 2011

Sjätte raka

Ikväll vann HV sin sjätte raka i en ganska underhållande match mot Luleå hemma. Detta var en sån där match jag inte blir klok på om HV spelar bra eller inte. Som helhet var det väl ändå någonstans mitt emellan. Första perioden var riktigt bra med högt tempo och fysiskt spel från HVs sida. Andra tappade HV mycket och kom igång först efter det att Luleå tagit ledningen med 2-1. HV tryckte då på gasen och ganska snart var det kvitterat. Sen blev resten av matchen en rätt slarvig och ostrukturerad historia där det mer var turen som avgjorde till HVs fördel. Med 34 sekunder kvar av matchen petar Martin Thörnberg (brorsan Jesper spelade också ikväll) in sitt andra mål för kvällen i öppen kasse efter en målvaktsretur fram till 3-2.

Många på HVs forum berömmer Sundh och Fast för sina insatser denna match och jag skriver verkligen under på det. En som dock inte fått så mycket beröm är Beech som stod för en klockren insats ikväll. Ett hot framåt mer än vanligt och väldigt nyttig defensivt i alla lägen. Stoppar och fördröjer mängder av uppspel för motståndarna i det berömda tysta. Sen var matchens behållning hans kedjas klapp-klapp-spel som de blixtrade till med några gånger under matchen. TV-kommentatorn jämförde dom med Larionov-Krutov-Makarov och jämförelsen åtminstone vid dessa tillfällen är inte fel. Blir herrar Beech, Laine och Bremberg än mer ihopspelta kan den här bli riktigt, ruskigt bra. 

Davidssonfrånvaro-effekten då? Jo.. Visst saknades kaptenen. Framför allt märktes det i början av matchen att förstakedjan där Piros ersatte Davidsson inte var så samspelta. Detta blev bättre och bättre ju längre matchen led. Min förhoppning och tro är att HV kan klara en månad i serielunken alldeles utmärkt utan Snöret. Men blir det komplikationer och massa bakslag i rehabiliteringen så att slutspelet plötsligt ser det inte alls lika kul ut. Tror det blir mycket tufft för HV att försvara sitt SM-guld utan lagkaptenen. Som om inte det är tufft nog ändå.. 

Intressant för övrigt att Luleå inte lyckats ta en trepoängare i Kinnarps sen 2004. Snudd på osannolikt lång svit även om HV närmast kontant under denna tiden varit ett topplag och Luleå mitten/strecklag. 

Inga kommentarer: