lördag 29 oktober 2011

lördagsförmiddagstankar

Lördag förmiddag brukar vara en skönt tid på veckan, åtminstone för mig. En tid då man kan 'landa' och stanna upp i tillvaron för en stund. Var kan inte passa bättre då än att reflektera lite kring HV?


Min första match på plats avklarades i och med torsdagens match mot Djurgården. Kort sammanfattat var de två första perioderna ganska mediokra förutom Krogs och Jouensuus fantastiska 1-0 mål. Tredje var bättre då HV satte i en överväxel och kunde på sätt bärga alla tre poängen. HV har förövrigt bra statistik i tredje perioden vilket Zoran belyser i detta inlägg på hvbloggen.se. Tyder på bra arbetskapacitet och att man tror på sin spelidé i laget. Mycket positivt!


Även om torsdagens match inte var en höjdare är det något helt annat att se hockey på plats. Man sugs med på ett helt annat sätt, tillåts leva sig in lite mer än hemma i soffan och man kan se mer av spelet som tyvärr inte fångas av TV-kamerorna. En tanke kring det; vore det inte möjligt med dagens teknik att kunna visa en större del av rinken i TV? Något för någon eventuell TV-producent som läser detta att fundera på..


Idag match igen. Även denna omgång borta och det mot självaste Färjestad. Ett lag vars säsong hittills har påmint en del om HVs, det vill säga en dålig inledning och nu tillsammans med HV elitseriens formstarkaste lag. Skillnaden är bara att Färjestads dåliga inledning höll i sig cirka sju omgångar längre än HVs som egentligen bortsett från de tre första omgångarna gått som tåget. Allt är alltså upplagt för en riktig toppmatch i eftermiddag. Färjestad lär säkert vara revanschsugna efter 6-2 förlusten senast lagen möttes. Dessutom brukar nästan alltid bli kvalitetshockey när dessa lag möts. Oavsett hur formkurvorna legat inför matchen. Personligen är jag också väldigt intresserad av att se HVs lån Tommy Kristiansen in action i eftermiddag. På minuskontot har vi Ledin som sträckte ljumken i torsdags. Joensuu är också osäker för spel.


Annars finns inte jättemycket att rapportera kring HV. Men en nyhet finns det. Aftonbladet rapporterar att Bremberg kan vara påväg till Modo. Något som vore välkommet för HVs del. Skulle så bli fallet blir antagligen dealen att Modo betalar en rätt stor del av den jättelön Bremberg nu, enligt han själv lyfter från HV fram till kontraktsslut i vår. Det är pengar som skulle komma HV väl till pass om man ska ge sig in i budgivning om någon spelare på marknaden.

Inga kommentarer: