söndag 16 oktober 2011

Tre nya poäng och nytt utseende

Gårdagens match mot AIK kanske inte går till historien som den mest välspelade. Min uppfattning om matchen bygger på de sista första perioderna. Första perioden hörde jag sporadiskt refereras av Henrik Gustavsson på radiosporten, tillika hvfantastens grundare. Här förtjänar csports en känga. För att någorlunda kunna följa elitserien kostar det hundratals kronor i månaden (antingen via abonnemang för 450/mån eller enstaka matcher för 130(cirka)/st) och då med halvtaskig bildkvalitet över webben. Då är det minsta man kan begära att det fungerar. Nu är det strul var och varannan match. Inte konstigt att folk försöker komma runt kostnaden via priatsändningar om skiten inte funkar.


Nåväl, de två sista perioderna skiljde sig rätt mycket i matchbild och spelkvalitet, åtminstone från HVs sida. I andra var det två jämna lag som slarvade i uppspelen och hade svårt att skapa klara målchanser. Därför var det befriande skönt att se HV höja tempot i tredje vilket resulterade i att man kunde gå från 1-1 till 3-1 och ta en rätt komfortabel seger. Plus till Ledin, Netterberg och Thörnberg. De båda sistnämnda verkligen visade att han vill vara med och slåss om en ordinarie plats. Två spelade som jag tycker underpresterat så här långt stod för riktigt bra insatser igår också. Nämligen Daniel Larsson och Adam Almqvist. Adam gjorde det mesta rätt och gjorde dessutom äntligen sin första poäng genom ett genialiskt framspel fram till 3-1 i powerplay. 

Jag skulle kunna ha en stående rubrik i högerspalten här på bloggen, "matchens skada". Igår var det Andreas Andersson som stod första (och höll nollan) som fick utgå på grund av ljumskkänning. Tur då att Larsson gick in och spelade riktigt stabilt trots att första "skottet" var en puck som Rahimi styr in i eget mål. Man kan lätt dra en parallell till förra mötet mot AIK. Den gången var det Andreas som kom in efter två perioder och släppte in första skottet fram till 7-2. Vad som hände sen vet väl alla..De trogna läsarna kanske lägger märke till att bloggen har fått nytt utseende. Kul med nytt tycker undertecknad även om det säkert går att fila på det. Kan kanske komma en smärre ansiktslyftning igen inom kort. Nytt i samband med detta är också att bloggen numera finns i en mobil version. Normalt ska man vidarebefodras till denna då man surfar in via mobilen. Jag märkte dock att det inte funkade på min telefon. Adressen för besökaren via mobil kan därför vara värd att nämna: http://alltidhv.blogspot.com/?m=1. Som vanligt fast med "?m=1" i slutet alltså..

Inga kommentarer: