torsdag 20 oktober 2011

Skadehelvete som visar HVs styrka

Johan Davidsson, Jason Krog, Mats Trygg, Patrik Carlsson, Jesse Joensuu, Sebastian Strandberg, Andreas Andersson och Jonathan Thollander. Där har vi listan över de spelare som var otillgängliga i kvällens match mot Frölunda. Men vad gör det när man har juniorer som Fantenberg, Thörnberg, Netterberg och Dyk som kan gå in och ta vid och göra det på förbannat bra sätt?

Mikael Rehnberg menade i hockeykväll på SVT att HV-Frölunda ikväll var den bästa match hittills i elitserien den här säsongen. Så långt kanske inte jag vill gå men helt klart fick vi se två lag med fart, energi och en del finess. Framför allt var det HV som stod för detta vilket säger en del av styrkan i laget med tanke på att alla är borta. Åtminstone de två första perioderna. I tredje ser HV lite mänskligare och frölunda med dragkedjan i spetsen tar över. Men HV håller undan kan tack vare en underbart vacker kombination och ett välplacerat skott av Fantenberg avgöra i förlängning. Innan dess har HV tagit ledningen men såväl 2-0 och 3-2 i andra. Men tyvärr gör straffar Frölunda HV hårt för två markeringsmissar och en indianare gör att ställningen är 3-3 inför tredje. 

Här kommer jag in på vad som verkar vara den senaste tidens hetaste diskussionsämne i HV-kretsar. Nämligen nyförvärv. Efter att Björn Melin blivit sparkad av sin KHL-klubb tar diskussionen om hans vara och icke vara i HV fart. På ett sätt känns han som en överflödig värvning med tanke på hur bra det ser ut på forwardssidan. De flesta av de skadade spelarna är tillbaka redan nästa vecka. Men samtidigt är en Melin i form en av mina absoluta favoritspelare och visade ändå hög klass så sent som förra säsongen i landslaget. Så mitt åsikt blir ändå försiktigt positivt till Melin i HV. Men kanske inte till vilket pris som helst. Då vidhåller jag att back, gärna en duktig powerplay-dito, bör vara prio ett för HV. Här vore Strålman en drömvärvning som jag ser det.

Men för att återgå till kvällen i detta lite spretiga inlägg: Den slutade alltså 4-3 till HV efter förlängning. Första gången omtalade och hyllade Andersen släppte in fler än tre puckar. Det jag har sett av honom är framför allt de två mötena mot HV. I dessa matcherna har han inte övertygat mig att han kan leva upp till den otroliga hype som folk och då framför allt journalister byggt upp kring han under hösten. Ikväll var inget av de fyra mål han släppte in otagbart. Skriver mer om det och mycket annat i en krönika på käre min bloggkollega Zorans blogg hvbloggen.se.  
  
I övrigt kan Kan inte låta bli att tycka att det var rätt kul gjort av Frölundaspelaren (var det Koivisto?) som tog Ledins klubba från avbytarbåset. Att sen ingen av de fyra blindstyren till domare såg något av denna klara utvisningssituation är mindre kul.  

Grattis till Jesper Thörnberg som fick äntligen fick göra sitt första elitseriemål. Riktigt snyggt var det också. Snyggt var även Sebastian Dyks första kasse som kom redan i hans första elitseriematch på is (satt på bänken förra matchen).  Jesper Fasth som varit lite osynlig några omgångar visade ikväll vilken otroligt hög klass han har. Tre riktigt bra första-assist. Landslaget nästa? 

1 kommentar:

Z sa...

Många tack för välskrivna inlägg på bloggen. Välkommen åter