lördag 5 januari 2008

All heder

HV-matchen får ursäkta. Jag har just bevittnat en av de bästa hockeymatcherna jag sett. Den hade allt. Ja ALLT, förutom en svensk seger.

Det finns så mycket att skriva om den här matchen så man skulle kunna skriva en hel roman om den. Jag nöjer mig med att ett kort referat och hänvisar till andra källor för mer utförligt för de som hade oturen att missa detta. Sverige spelade rätt uselt och Kanada dominerade de två första perioderna och ledde med 2-0 efter dessa med mersmak. I tredje perioden reser sig Sverige och på vilket sätt! 14-3 till Sverige i skott denna period och 2-0 i mål varav det sista kommer med ca 40 sek kvar. I efterföljande sudden fortsätter Sverige dominera och man sitter nästan och väntar på segermålet. Tyvärr gör då Kanada från ingenting ett riktigt skitmål. Ett sånt mål som inte ska få ske. En ensam kanadensare mot fyra svenskar lyckas på något vis trockla in pucken. Kändes då hur orättvist som helst. En smäll på käften.

Ändå ska Mortin, Backlund, Berglundx2, Hedman, Enroth och alla i laget ha all heder och respekt av sin insats. All heder ska också HVs förra tränare Per Mårts och övriga i ledarstaben som verkligen fått in en vinnarmentalitet i det svenska laget. Fått varje spelare att tro på sig själv och sin förmåga. Mycket imponerande! Inget ont om Kenta men när man ser Mårts nu och vad han gjort med småkronorna så är det inte utan att man saknar han i HVs bås..

HV ja. De spelade också idag. En inte alls lika underhållande match som JVM-finalen. Rätt dålig från båda lag, i synnerhet från HVs sida och de ska vara nöjda att de får med sig en poäng. Nu börjar jag bli riktigt trött på det här loja spelet. Kändes faktiskt som det var på gång efter Modo-matchen men efter dagens match vettefan.. Dålig skridskoråkning, inga närkamper och många missade pass. Sånt spel vinner man inte många matcher med. Än mindre något SM-guld. Hoppas verkligen det är ett utslag av mättnad och omotivation då laget i princip är klara för slutspel. Annars finns det anledning att vara mycket orolig.

Inga kommentarer: