torsdag 3 januari 2008

Äckliga Modo!

I matcher som den ikväll liksom i slutspelet hatar man verkligen Modo. De gnetar och gnetar, backar hem med hela laget, har tur med stolpar och annan skit som är ivägen för målet, ligger under med skott med 28-13 efter två perioder, går ut i tredje och gör ett tursamt mål. Skulle det finnas någon rättvisa i världen skulle ALDRIG lag som Modo vinna över lag som HV. Nu är ju som ni vet inte världen rättvist. Så! Skönt att få spy lite galla över ett lag man gillar allt mindre och mindre. Om vi ska vara lite mer nyanserade så kan ju faktiskt HV spela effektivare. Det var nämligen det stora problemet med HVs spel den här kvällen. Man var på tok för omständig och försökte mestadels skapa öppna lägen istället för att gå rakt på mål och skjuta i halvlägen och på så sätt få in pucken eller gå på retur. När de väl började göra det, i mitten av tredje efter det lite tursamma (ja faktiskt) 1-3 reduceringen blev plötsligt Modos ledning rejält hotad.

Men allt gjorde inte HV dåligt. I första och andra var det i stort sett just det, sättet man försökte avsluta på, som var det enda som var dåligt. Ja. Kanske lite darrigt försvars- och målvaktsspel vid ett fåtal tillfällen. Faktum är att HV gjorde sin bästa match på mycket länge. Med snabba kreativa uppspel och för det mesta, resolut försvarsspel och snabba spelvändningar. I tredje gjorde de visserligen allt det där sämre men var o andra sidan hetare i anfallszon och visade större vilja att göra mål och fick på det viset utdelning.

När det gäller spelarkritik måste jag tyvärr såga Louma rätt hårt. Verkar helt ur slag för tillfället. Slarvar väldigt både i anfalls- och försvarszon. Gav bort pucken vid Modos första mål. En annan spelare man kan förvänta sig betydligt mer av är Davidsson som var blek, speciellt i tredje. Gav bort pucken vid Modos 3-0 mål. Liv verkar inte heller i slag och såg ut som han gjort de senaste matcherna, dvs darrig. Rejäl skärpning krävs av dessa tre nyckelspelare i fortsättningen! En positiv överraskning var dock Jonas Johansson som nog gjorde sin bästa match i HV-tröjan. Påminnde en del av Melin fast mer rakt på mål. Och en man bara gillar mer och mer är Ledin. Vilken kämpe. Vilken inställning! Härligt! Förlåt att jag tyckt så illa om dig!

Till sist vill jag tillägga att jag ändå är optimist och tror att HV är på gång nu. Hoppas och tror att Frölunda får sota den snöpliga förlusten ikväll. Detta kan underlättas med en injektion av Jämtin och Voutilainen i laget som saknades idag.

Inga kommentarer: