tisdag 15 januari 2008

Så mycket bättre

Lika missnöjd jag var med saker och ting efter Färjestad-matchen, lika nöjd är jag med mycket efter kvällens match mot SSK.

Till att börja med var försvarsspelet riktigt stabilt. Som de flesta andra lag som möter HV, i synnerhet i Kinnarps Arena, hade Södertälje taktiken att spela defensivt och uttnyttja HVs misstag. Tråkigt? Ja. 'Orättvisa' segrar? Ja, ibland. Idag bjöds dock inte Södertälje på mycket. Ward, som kanske hade en mindre lyckad dag (matchstraff andra matchen i följd) bjöd på en chans plus att de ett friläge som hindrades tack vare en nedragning som i sin tur ledde till en straff som så när gick in. Annars var det som sagt inte mycket SSK fick gratis. Kul att se att offerviljan bland backarna ikväll. Det var många skott där Liv slapp ingripa tack vare täckande backar.

Offensivt var HV på riktigt bra spelhumör, då i synnerhet förstakedjan som gång efter annan lekte med SSK i anfallszon. Samtliga i den kedjan förtjänar stort beröm. Övriga Kedjor gjorde absolut inte bort sig heller och både andra och fjärdekedjan stod för ett mål. Fjärdekedjan med backen Grillfors som center och juniorerna Lukas och Henrik Eriksson gjorde defenitivt inte bort sig.

Liv som fick väldigt mycket kritik av bland andra mig efter förra matchen. Kanske var kritiken lite väl hård. Kanske var det besvikelsen över förlusten och allt annat som gick emot HV som lite fick gå ut över Liv senast. Ikväll spelade Liv hur som helst upp sig rejält. Inte för att han gjorde massor av svettiga matchavgörande räddningar. Det behövde han aldrig. Snarare var det hans kroppspråk som signalerade något annat än i lördags. Han kändes trygg i sitt spel. Kanske delvis på grund av den fina hjälp han fick av backarna. Jag hoppas ändå att Liv gett sig fan på att inte göra en sådan match som han gjorde i lördags igen. Jag håller också verkligen tummarna för att Liv fortsätter utstråla trygghet och stabilitet i målet även i fortsättningen. Det är a och o. De spektakulära räddningarna vet vi ju redan att han kan göra..

Till sist och kanske det roligaste: Tedenby! Igen. Pga, eller ska vi kanske säga tack vare Ledin och Jämtins avstängningar fick han förtroendet i andrakedjan ikväll. Och Som han förvaltade det! Som tidigare helt respektlös, mycket nära att göra mål och utsedd till matchens lirare. Pettersson, som idag för första gången spelade i Kinnarps i SSK-dräkten har vi redan hittat en ersättare till om jag får bestämma. Han heter Mattias Tedenby. (Därmed inte sagt att det skulle skada att ta in någon spelare som kan tillföra laget något lagom till slutspel). Hoppas verkligen han på allvar får vara med i A-laget även i fortsättningen. Med tanke på vad man sett hittills så vore det idiotiskt av Kenta och gänget om så inte blir fallet.


Tedenby, 17 år. En spelare
som kan bli hur bra som helst.


Just det! En sak till. Davidssons agerande vid Cibaks knytnäve mot Tedenby var grymt att se. Har nog aldrig sett Davidsson så arg eller agera på det viset. För er som inte såg det tog en förbannad Johan Davidsson tag i Cibak och tryckte ner han mot isen. Overkligt.

Inga kommentarer: