torsdag 24 januari 2008

Äntligen lite flyt

Äntligen en match där HV hade lite flyt och fick lite enkla mål (enklare än vanligt åtminstone) i rätt lägen. Skönt! HV tog ledningen med 1-0 efter effektivt powerplay och det var ställningen inför andra. I första halva av andra både kvitterar Brynäs och tar ledningen efter fin powerplay-spel. Då kliver Tedenby fram. Vinner pucken på egen blå. Driver upp mitt i plan, passar ut på kanten till Liket som som sedan slår ett perfekt pass tillbaks till Tedenby som har öppet mål. Tedenbys första elitseriemål var ett faktum. Det kunde också kommit tidigare i matchen då han hade en ramträff. Spelmässigt gör HV en helt ok match även om det var på tok för mycket slarv emellanåt och Brynäs saknade inte chanser. Både vid 2-2 och 3-2 till HV som kom i slutet av andra, hade Brynäs många bra målchanser och hade ordentligt tryck stundtals. Trycket gav HV möjligheten att kontra. Något många andra lag gör allt för att inte det ska hända. Det är förståligt. Åtminstone om ser till den här match. Ruskigt snabba omställningar och riktigt effektivt. I just en sådan kontring kunde HV i början av tredje göra 4-2 och matchen var avgjord. Resten blev en transportsträcka fram till slutsignalen. 5-2 blev det till slut.

Det ovanliga den här matchen var att det inte var förstakedjan som var den bästa. Den var istället den kedja som fick minst gjort och såg bara segare ut ju längre matchen gick. Det oroar inte mig så mycket en sån här match. Speciellt inte när tredje- och fjärdekedjan tar sånt ansvar som de gjorde ikväll. och det handlade inte bara om att vara "checking-lines" utan framför skapade de tryck i Brynäszonen och gjorde en hel del snabba omställningar, bland annat vid Tedenbys mål. Kul med två trepoängare i rad nu. Var ett tag sen.

Nu väntar 'seriefinal' mot tvåan Timrå som ligger 13 poäng efter med mig på plats i Kinnarps.

Kanske inte årets intervju men underhållande att läsa. Tack Adde för underhållningen och tack HV-bloggen för länken. Kan verkligen honom. Påstridiga, sensationssökande kvällstidningjournalister måste vara otroligt irriterande att ha att göra med.

Inga kommentarer: