måndag 28 januari 2008

Matchen i Lördags och matchen idag

Stämningen i Kinnarps Arena har diskuterats flitigt på HV71.se:s forum. Det har hetat att den tappat en del på det senaste åren. Att aftonbladet sen utser HVs fans till de bästa säger väl egentligen ingenting MEN när jag var där i lördags var det verkligen bra tryck. Ungefär lika bra som jag minns det var 'på min tid' på nittiotalet. Skillnaden är att det för det första är en så fantastiskt mycket bättre arena och att tifo, ramsor och allt annat känns mer organiserat jämfört med då. Tråkigt? Nej, absolut inte, snarare bättre. All credd till eldsjälarna i North Bank. Bra jobbat!

Såklart var väl stämningen med all säkerhet bättre än den brukar vara. Lördagsmatch dagen efter löning. HV vinner väldigt, väldigt övertygande mot närmast jagande lag. Vad gäller spelet fanns det inte mycket i övrigt att önska. 6-2 var faktiskt i underkant. Möjligtvis att det ska bli lite för fint i vissa lägen med pass med små marginaler. Möter man ett lag mer på hugget än Timrå var i lördags kan det straffa sig. Gäller att inte lägga till sig med dåliga vanor innan slutspelet. I övrigt var Tedenby en fröjd att se, som vanligt. Plus också till Falk och Kaupilla som verkar börja komma ingång. Efter matcher som den i Lördags blir man sugen på att flytta 'hem' till Jönköping. Hockey är så mycket bättre live och då i synnerhet i Kinnarps arena.

Så kvällens match, appropå Kaupilla räddade poäng för HV genom sina två mål. På två matcher har han nu gjort tre mål. Det är ett mer än han mäktat med på 40 matcher innan! Verkar som att formen är på gång lagom till slutspel. Matchen var i övrigt ingen höjdare. Märktes att det var Djurgården som var i störst poängbehov som kämpade bäst. Detta var mycket en kamp snarare än skönspel. Till stor del berodde nog detta på den bedrövliga isen i Globen som Åkerman också anmärkte på i andra periodpausen. Pucken hoppade och stutsade märklig gång på gång. Och de normalt så passningsskickliga backarna i HV hade stora problem att slå ett rätt pass vid uppspelen. Verkade vara hyfsat bra stämning för en gångs skull i Globen. Men arrangörerna måste ju för fan se till att ha en spelduglig is till en elitseriematch. Sist var det strul med TV-sändningen och nu var det isen. Skärpning! Vi snackar ju ändå om sveriges nationalarena för hockey. Självklart gynnande detta det mindre spelkunniga laget djurgården. När HV-spelarna dessutom såg rätt sega ut så går det så här eller värre. 2-2 var allafall helt ok med tanke på detta. Förutom Kaupilla ska Davidsson ha ett plus. Var överallt på isen ikväll och gjorde ett hästjobb.

Just det, en sak till. Det blev en ny HV-halsduk i lördags också. Alltid retar det väl någon frölundait här i Göteborg. Det är min alla fall förhoppning.

Inga kommentarer: