söndag 20 september 2009

Så slutar Elitserien 09/10 - Botten

Imorgon börjar det! Känns väldigt konstigt med tanke på sommarvädret under helgen. Hockey nu? Kul är det allafall! Nu kommer äntligen mitt efterlängtade tips av denna elitserie. Jag börjar med bottenlagen som kommer att slåss runt strecken.

12. Rögle
-På pappret den absolut svagaste truppen. Att Rögle ska kunna göra om bedriften och få en sån drömstart där de en omgång till och med ledde som gjorde att.. de ändå hamnade näst sist. Då hade de ändå spelare som Kenny Jönsson, Mathias Tjärnkvist och succéförvärven bröderna Abbott i laget. Det ska inte kunna bli något annat än jumboplatsen för Rögle i år.

11. Brynäs
-Nej. Jag tror inte på Brynäs alls i år. Backsidan ser svag ut. Endast Lars Jonsson som enda som ser att hålla hög elitserieklass. Dessutom består den av endast åtta kontrakterade spelare. Skadekänsligt med andra ord. På forwardsidan ser det bättre ut, både bredare och mer namnkunnigt. Men när det gäller de namnkunniga finns det ett gemensamt egenskap: De har passerat bäst före-datum. Kan verkligen Dackell, Molin och Nordqvist leda laget till att undvika kvalserien? Jag tror inte det. Generationsväxlingen. Sen är den stora frågan om Markström håller kommer hålla samma höga nivå som under fjolåret? Det är också en nödvändighet om det ska bli annat än kvalserien för Gävle-laget.

10. Södertälje
-Ett lag som många tippat kommer få problem denna säsong. Jag tror ändå laget tar ett litet kliv upp jämfört med förra säsongen och undviker kvalserien. Visst ser truppen tunn ut och det kryllar inte av matchvinnare i laget. Men de båda Linusarna Klasen och framför allt Videll kommer laget som är erkänt starka i försvaret även kunna producera en del offensivt. Vem vet? Kanske kommer Stefan Pettersson igår igen efter ett par mindre lyckade år först i HV och sedan i Södertälje? Jag har även på känn att Bjurling i målet kommer göra en bra säsong.

9. Timrå
-Ett lag som det inte skrivits så mycket om under försäsongen.. En snabb titt på truppen och klubbens 'resultat' i Silly Season kan man konstatera att det ser mörkare ut än på länge för Timrå. Förlusterna av Johan Andersson, Petr Tenkrat och Tom Wandell göra att laget tar ett steg ner i tabellen jämfört med förra säsongen och missar slutspelet för första gången på länge.

8. Skellefteå
-Jag tror det blir slutspel även denna säsong. Visserligen ser backsidan ganska svag ut men det kompenserar laget genom en intressant forwardsuppsättning. Här finns kompetenta spelare som Brad Moran, Mathias Månsson samt nyförvärven Petr Tenkrat och Fredrik Warg. Skellefteå visade upprepade tillfällen förra säsongen att de är ett lag som aldrig ger upp. Med en starkare backbesättning hade laget mycket väl kunnat hamna högre upp i tabellen. Nu räcker det, om än knappt till slutspel.

Mellan Skellefteå och närmast högre placerade lag tror jag det kommer vara ett lite större poängglapp. Lagen över detta glapp kommer inte ha något med bottenstriden att göra. Nu börjar det också bli lite väl sent för mig. Återkommer med övriga placeringar under morgondagen, förhoppningsvis innan face off. Imorgon börjar det!

Inga kommentarer: