onsdag 23 november 2011

Formsvacka

Efter endast en seger i ordinarie tid på de fem senaste är det svårt att ha någon annan åsikt än att HV är inne i en formsvacka. Man gjorde visserligen en riktigt bra bortamatch mot Luleå i lördags. Faktiskt en av de bättre matcherna HV gjort den här säsongen. Beröm till motståndarna också som var riktigt bra och mycket väl kunde tagit alla tre poängen trots HVs fina spel.

Ikväll var det sämre ställt med HVs spel. Något som blivit lite av en standard-matchbild för HV sista tiden upprepade sig även ikväll. Två dåliga förstaperioder och underläge som man sen genom lite mer jävlaranamma och koncentration i tredje försöker ta igen. Ikväll mötte man ett för bra lag med en för stor ledning inför tredje (3-0) för att det skulle gå vägen. Man var visserligen nära, men Modo kunde istället göra mål i öppen kasse fram till 4-2 i slutsekunden."Nu räckte det inte till poäng och det var nog bara nyttigt för HV." skriver Henrik på hvfantasten.com vilket jag kan hålla med om. Det verkar tyvärr smugit sig in en falsk trygghet i laget som gör att man börjar matcherna både lojt och okoncentrerat. Jag hoppas verkligen den här matchen som förövrigt är andra raka hemmaförlusten, blir en väckarklocka för laget. Annars är serieledningen snart bortblåst.

När jag läser kommentarerna efter matchen är det mycket kritik av enskilda spelare. Voutilainen får mycket detta. Jag kan visserligen hålla med om att det verkligen inte glänst om honom senaste tiden, men så här har det sett ut länge. Sen gör han mer jobb i det tysta än jag tror många ser. Få misstag (även om det var en del ikväll) och bra defensivt. I övrigt var det jämndåligt förutom Krog som imponerar allt mer och mer. Kan vara elitseriens bästa offensiva spelare just nu.

Nu är det nya tag som gäller för HV hemma mot Luleå på fredag, gärna redan från start.

Inga kommentarer: