tisdag 29 november 2011

Serieledningen förlorad

Detta var en tung kväll för HV. Formsvackan ser allt djupare ut efter tre raka nollpoängare. Dessutom får vi klara oss utan Jesper Fasth för ett bra tag framöver då han fick en fraktur i foten efter att vridit foten på ett otäckt sätt under en situation i matchen.

Återigen satte sig HV i rejäl uppförsbacke redan från början. Efter två och en halv minut stod det 2-0 till Brynäs. Svårt att sätta fingret på vad det är som gör att HV är så utomordentligt mycket sämre i början av matcherna jämfört med sistaperioderna. Men det borde sitta i huvudet på spelarna på något sätt. Brist på ödmjukhet? Otydlig matchplan som man sedan frångår och bara "kör" för att jaga ikapp? Otur? Tja. Idag måste jag säga att det hade en del med otur att göra. Men det försvarar inte att  man sedan fortsätter perioden fruktansvärt oengagerat och okoncentrerat. Nu gäller det att i kommande matcher ha FOKUS i början matcherna. Om man nu inte vill trumma på och sätta prägel på matchen från början kan man åtminstone tänka försvarsspel. Nu blir det något mellanläge och det blir väldigt fel.

Men jag är ändå något mer nöjd än efter de tidigare förlusterna mot Modo och Luleå. De sista två perioderna spelar HV riktigt bra. Kanske att man omsätter det fina spelet i tillräckligt med chanser men o andra sidan blir offensiven gång på gång "avbruten" av utvisningar som domarna gång på gång hittar på HV-spelare. Jag kan köpa den nivån domarna höll mot HV-spelarna alla dagar i veckan för övrigt. Men då får de ta mig fan den nivån gälla även motståndarna. Usel domarinsats. Med lite medstuds och en bättre domarinsats hade mycket väl HV kunnat ta hem det här. Jag känner ändå det var ett fall framåt.

Nu är det bara att hålla tummarna för att Fasth frånvaro blir så kort den bara kan..

1 kommentar:

Anonym sa...

Med lite bättre domarinsats hade HV fått fler utvisningar. Det HV förlorar på är ett fult spel med många utvisningar.