tisdag 5 oktober 2010

Äntligen tre poäng

En sådan rubrik trodde jag verkligen inte jag skulle vara tvungen att lägga in sju omgångar in på serien, för någon månad sen. Nu är det ett faktum. HV stod för en ganska blek insats idag också även om det syntes att de försöker en del håll. Tyvärr är dock mycket som inte alls stämmer..


Om vi börjar längst bak så är tyvärr inte Larsson den målvaktsfantom man hoppades lite på innan säsongen. Han är absolut inte dålig, verkligen inte. Men i likhet med Liv ser han ibland aningen darrig ut när han ska stoppa puck bakom mål och sen blir det också en hel del konstiga returer rakt ut emellanåt. Däremot är han verkligen placeringssäker och står alltid där pucken antagligen kommer hamna, även om han är skymd. En s.k. procentmålvakt.. 


När vi fortsätter 'uppåt' på isen blir problemen större. I backlinjen verkar det tyvärr inte finnas en back som man till hundra procent kan lita på. Alla gör grova missar emellanåt. Idag var det exempelvis den annars så säkra Puistola som såg vilsen ut emellanåt. 


Bland forwards är det ser det bättre ut på många håll. Men tyvärr får HV inte själva anfallsspelet att stämma många stunder. Det känns på något konstigt vis som att de HV väger lättare än sina motståndare när de närmar sig motståndarkassen. Tur att en sån spelare som Laine kommit tillbaks. Han har verkligen gett HV en till dimension i anfallsspelet. För ett par år sedan spelade Ward forward och vad jag minns gjorde han succé med sitt fräna fysiska spel som verkligen sätter skräck i motståndarbackarna. Likadant var det ikväll då Ward pga skador på Fasth och Beech fick spela forward. Jag skulle vilja ge Ward ett par matcher i forwardsrollen. Det kan bli bra. Som klipp och skuren för en checkande fjärdekedja. Ledin-Örnerud-Ward skulle kunna bli en legendarisk skräck-kedja för motståndarna. 


En som inte gläder någon HV-supporter för tillfället är Fredrik Bremberg. Börjar lukta ordentlig floppvärning kring han nu. Frågan är vad som händer om det inte blir någon ändring i inställning och/eller poängproduktion från hans sida de kommande matcherna? Det andra nyförvärvet på forwardsidan Kamil Piros rosar inte heller marknaden. Men han visade ändå vilja ikväll och tekniken finns där.     


Men det är väl synd att gnälla för mycket (vilket jag kanske ändå gjort nu). Första trean är bärgad och förhoppningsvis släppte också en mental spärr hos HV-spelarna. Om inte annat kanske spelarna lärt sig: Hårt arbete lönar sig. För det stod ändå medparten för ikväll..

1 kommentar:

Lilliss sa...

så himla skönt, äntligen en 3 poängare!
nu måste dom ta flera på rad för att börja klättra uppåt!