onsdag 7 mars 2012

Färjestad i kvarten

Efter en inte allt för bra match grejade man ändå sin tredje trepoängare i rad. Framför allt hade man återigen rätt stora problem i försvarsspelet och blev stressade av Djurgårdens desperata forechecking som de framför allt tillämpade sista halvan av matchen när de låg under. Den typen av spel, motståndare med hög forecheking kan annars passa HV bra, när de spelar med lite mer koncentration och fart än de gjorde i går kväll. Roligast i matchen var Patrik Carlsson 1-0. Han väntade alltså till sista omgången att göra sitt sista mål och så välförtjänt. Carlsson har varit bra i princip varenda match under våren.

Även om det finns detaljer som behöver korrigeras, i synnerhet i försvarsspelet om man ser till de senaste matcherna så går HV in i årets slutspel med en helt annan form än förra året. De sista tio matcherna då tog man 15 poäng poäng. I år har man de tio senaste plockat 20p och hamnar tvåa i tabellen på dessa matcher.

Tack vare HVs vinst och att samtidigt Färjestad slog Frölunda kunde HV passera Göteborgarna sista omgången och ta tredjeplats. Detta innebar att HV hade just de två lagen, Frölunda och Färjestad alltså, att välja på i kvarten då högre placerade Luleå och Skellefteå sedan tidigare valt AIK respektive Modo. Ett svårt val mellan två bra lag med mycket rutin och vinnarskallar i båda lagen. Jag hade ändå med stor vånda gjort samma val. Det som väger över är målvakterna. Andersen verkar vara en svårare nöt att knäcka än Nilstorp helt enkelt. Lite synd att inte Timrå kunde hålla sin 4-0 ledning mot Brynäs. Då hade HV antagligen haft möjlighet att välja Gävle-laget något jag då hade föredragit då de inte känns alls lika komplett som lag jämfört med Frölunda och Färjestad.

Det var allt så långt. Håll utkik här efter fler inlägg. Kommer bland annat, i vanlig ordning följa upp mitt grundserietips inför säsongen samt tippa slutspelet. Dessutom hänvisar jag till min kära radarpartner Zoran och hvbloggen där det också kommer hända mycket framöver.

Inga kommentarer: