fredag 9 mars 2012

Så tippar jag slutspelet

Efter en ganska uselt tippad grundserie ger jag mig in på att tippa slutspelet. Ett slutspel som på förhand känns mycket ovisst. Mitt tips bygger lite på känsla och antagligen med en bit önsketänkande. Mer djupa analyser om kvartarna där jag dykt djupare i HV-FBK och Brynäs-Frölunda finns att kommer snart finnas läsa på Zorans hvbloggen.se. Z själv avhandlar de andra två kvartarna.

KVARTSFINALER
Luleå-AIK 1-4
-AIK gör lite som förra året och chockar hockeysverige genom att slå ut seriesegrarna för andra året i rad. Anledning? AIKs offensiv knäcker 'koden' till Luleås starka försvarsspel. Sen har de Fasth i målet.

Skellefteå-Modo 4-2
-Med vissa problem lyckas Skellefteå med sin bredd plus bättre målvaktsspel till slut mala ner Modo

HV71-FBK 4-3
-Blir en klassiker mellan två giganter. Små marginaler som avgör. Här spelar mitt önsketänkande kanske in. Även hemmafördelen i sista matchen har betydelse.

Brynäs-Frölunda 2-4
-Blir kanske inte fullt så jämn. Frölunda är bättre på det mesta. Brynäs extremt beroende av sin offensiv i synnerhet i PP.

SEMIFINALER
Skellefteå-AIK 4-2
-Återigen maler Skellefteå med sin offensiva tyngd ner motståndet. Men till skillnad från i semin förra året lägger sig inte Gnaget ner och dör frivilligt.

HV71-Frölunda 4-2
-HV71 får upp ångan allt mer och har vad som krävs för att slå ut även Frölunda. Jämnt i mycket men en bättre offensiv avgör.

FINAL
HV71-Skellefteå 4-3
-Logiskt nog möts de två lag som haft högst högstanivå under grundserien (även om Luleå har haft högst lägstanivå). Det blir en lika hård kamp som i kvarten för HV men mitt önsketänkande avgör.

HV71 SVENSKA MÄSTARE. Som alltid numera jämna år och med ny tränare..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att SAIK skulle vinna över Modo pga bättre målvaktsspel är en utopi. Enda chansen det händer är att Tellan blir skadad och inte kan stå, annars är han bättre.

Däremot tror jag SAIK kommer vinna ändå pga bredden i truppen. Hoppas ändå Modo skräller eftersom i stort sett ALLA tror på förlust.

Anonym sa...

Ett drömscenario sett med mina SAIK-ögon, förutom resultatet i finalen då.