onsdag 21 mars 2012

HVTV-referenser

HVs insats i kvart fem sammanfattas väldigt bra av Falk i den här intervjun i HVTV där han också gratuleras efter att blivit utnämnd till årets spelare av Northbank. En bra förstaperiod där HV för första gången i kvartsfinalserien faktiskt visar upp en bra defensiv. Men sen händer tyvärr något med ödmjukheten och disciplinen tråkigt och konstigt nog. Egentligen var förra matchen HV71 anno 2011-2012 i ett nötskal: Förbannat hög högstanivå när alla håller sig till gameplan och kuggar i varandra men väldigt lätt att falla in i ett mönster av dåliga uppspel, slarviga byten och markeringsmissar. 

Förlusten förra matchen innebär att kvällens match borta i Karlstad kan vara säsongens sista för HV. Det finns egentligen massor av saker som talar emot HV men också en hel del som talar för. Mot talar främst Färjestads höga lägstanivå. Man har egentligen bara haft en mindre bra period under slutspelet hittills och det var sista perioden i fjärde kvarten. Till HVs fördel talar att när man spelar med desperation får man ut betydligt mer av laget och HV är också det lag med högst högstanivå. Desperationen borde rimligtvis finnas där ikväll och då lär många av de problem man upplevt under kvartsfinalserien när HV inte spelat på topp lösa sig. När som ett lag, håller högt tempo i skridskoåkningen och det även utan puck samt bereder väg genom tufft fysiskt spel ser allt mycket bättre ut. Färjestad får inte lika många och långa anfall, det blir lättare för puckhållare att hitta passningsalternativ och man får lättare att skapa bra målchanser i anfallen. Men det handlar också om övervägningar. Övervägningar om det är läge för långa uppspel och när man som back ska följa med högt  upp i anfallszon och om man har täckning bakåt för att gå på en 50-50 puck. Desperationen är nödvändig ikväll men jag ser gärna lite tanke i spelet också. Det är då HV varit som bäst under säsongen.

Apropå roligt så kommer en till HVTV-referens här där senaste guldhjälten för HV, Teemu Laine är med i senaste avsnittet (S01E18) av HVTV live. Lägg märke till hur många gånger under programmet han kallar Jönköping "Hem" under programmet. Dröjer nog inte allt för länge innan vi får se honom i HV-tröjan igen. Min gissning är säsongen 13/14 då hans kontrakt med Dinamo Minsk går ut.

Inga kommentarer: