onsdag 16 april 2008

En match man kommer minnas

Vad var det egentligen man fick uppleva ikväll? Svårt att sätta ord på det. Magiskt är ett, osannolikt ett annat. HV var uträknat och snudd på förnedrat efter första med 0-2 underläge. Ett underläge som hade kunnat vara betydligt större om inte vi haft en storspelande Liv och en domare som faktiskt (helt enligt reglerna) kunde ändra ett felaktigt beslut. Visst trodde jag fortfarande efter första att HV kunde vända. Men jag kunde inte ens i min vildaste fantasi våga drömma om på vilket sätt de gör det. Fem mål inom nio minuter varav två med nio sekunders mellanrum, i numrärt underläge! Numrärt underläge var verkligen en spelform som var gångbar ikväll. Förutom de två ovan nämda mål gjorde Linköping ett sådant och HV ytterligare ett.

Matchen slutar till sist hela 7-3 efter att HV kontrollerat sista perioden relativt bra och satt 6-3 i öppen kasse och sedan 7-3 av bara farten.

Spelarkritik: Davidsson var ingen världsartist idag ändå var förstakedjan stekhet och passerade gamla poängrekordet för en kedja i slutspel med råge. Vouti och framför allt Thörnberg var hur bra som helst offensivt ikväll. Bra var även, liksom förra matchen Jämtin och Åkerman. Kaupilla och Falk hade också härlig fart under skridskorna. Ja, nu har jag snart räknat upp hela laget.. Men den riktiga matchvinnaren heter Stefan Liv. Utan hans avgörande räddningar i första hade vändningen aldrig ägt rum.

Stämningen i arean får vi inte glömma att nämna heller. Genom TV-sändningarna framstod den som elektriskt. Åtminstone efter HVs vändning fram till matchens slut.

Nu har HV matchboll och kan vinna SM-guld på fredag uppe Linköping. Smaka på det: SM-guld! Men vi är inte där än. Jag är övertygad om att det krävs en betydligt bättre start av HV om det ska gå. Något som talar mot SM-guld då? Tja.. Linköping såg faktiskt mindre trötta ut ikväll än förra matchen och hade studtals riktigt bra fart. Då i synnerhet Person och Zackrisson. Även förstakedjan glimtade till några gånger. Men det är inget snack om det: HV har ett förbannat bra utgångsläge nu.

Det här var en magisk kväll. Ja, magisk är nog ett bra ord. En kväll att minnas. HV-fans: Njut av detta. Vi är nära nu..

Inga kommentarer: