tisdag 29 april 2008

Resten av Silly Season

Idag blev det klart att Tedenby får A-lagskontrakt. Bra! Han har med eftertryck visat att han förtjänar det på de matcher han spelat med A-laget. I och med detta och om vi utgår ifrån att inga spelare med gällande kontrakt sticker till NHL* eller av någon annan anledning hoppar av så börjar faktiskt redan nästa säsongs trupp ta form på allvar. Bama är inne på nästan exakt samma linje som jag men han före. Men jag gör ändå en kort sammanfattning här på frågetecknen:

Kaupilla ut. Ersätts av Hagos. Eller?

Ward ut. Kan egentligen ersättas av Halvardsson som var borta större delen av förra säsongen och kan därför, om han nu håller, kan räknas som ett nyförvärv. Halvardsson har en spelstil som påminner om Ward också. Alla minns väl med glädje jättebäbisen Blomdahls tackling i finalserien på Halvard som slutade med en groggy Blomdahl.

Åkerman ut? Tungt för HV isf. Måste ersättas av en klassback. Jag hoppas det är någon bättre än Angell..

E.Johansson ut? J.Johansson eller för all del Tedenby kan ta hans plats

Niclas Torp nytt kontrakt? Borde få chansen om han är skadefri nästa säsong. Har stor potential.

Enligt Bama får även Simon Örnerud, David Ullström och Henrik Eriksson från J20 får A-lagskontrakt. En eller ett par av dessa lär väl i så fall lånas ut.

Vad saknas i så fall? Tja.. Om Åkerman stannar eller ersätts av en riktigt bra, offensiv back egentligen inte mycket. Jag skulle gärna se att man i så fall spetsade truppen ytterligare med en vass ytterforward. I så fall står sig HV mycket väl rustad inför Elitserien och Champions League i höst. Detta plus att man för in lite nytt blod och HV-hjärta från J20. Ser med andra ord lovande ut just nu..


*Om jag förstår det hela rätt kan inte spelare med gällande kontrakt lämna för NHL nu eftersom det saknas ett sånt avtal mellan Svenska Hockeyförbundet och NHL. Såvida inte den enskilda spelaren gör en Malkin förståss och sticker ändå..

Inga kommentarer: