måndag 14 april 2008

Johan Davidsson igen!

Konstigt, på något sätt kändes HVs överlägsenhet i spelet ikväll som väntat. Så har det nämligen sett ut större delen av den här säsongen; Spelmässigt ganska överlägset HV de flesta matcher. Förluster har mest kommit när den rätt inställningen inte funnits där. Men med tanke på hur de tre tidigare matcherna i denna finalserie är det lite oväntat att laget vinner på detta relativt överlägsna sätt.

Det roligaste och kanske viktigaste för fortsättningen är att HV äntligen fått fart i skridskoåkningen igen. I synnerhet gäller det kung Davidsson som ofta är nyckeln i HVs fina anfallsspel. 4p ikväll och världsklass på honom! En annan viktig skillnad från tidigare matcher hittar vi inte hos HV utan hos motståndarna LHC som inte alls åkte lika mycket skridskor eller vann i närheten av så många närkamper som tidigare. Börjar de bli lite tröttkörda rent av? Konstigt med tanke på att de haft två dagar vila innan kvällens match. Hur som helst, var det trötthet lojheten i LHC berodde på, så är guldet redan i princip klart.

Världsklass på Davidsson som sagt. Andra som förtjänar beröm är Falk och Jämtin som jobbade riktigt bra i tredjekedjan. Thörnberg var återigen mycket bra idag. E. Johansson märktes mycket mer än vanligt idag och hade till och med ett bra avslut efter en frispelning av Åkerman som mycket väl kunde resulterat. Åkerman ja, han var en av de bättre bland backarna. Ward var också riktigt bra som vanligt och fick beröm också av Wikegård i hockeykväll på SVT. Tycker HV begår ett stort, STORT misstag om det är som bland annat aftonbladet skriver om idag, att Ward ville stanna men inte blev erbjuden kontrakt. Maken till närkampsspelare finns inte. För med sig en hel del respekt på isen dessutom.

Jag och många andra HV-fans börjar bli riktigt ordentligt trötta på kanal5 och deras 'experter'. Hela tiden denna fokusering på regelöverträdelser från HV-spelarna. Ofta handlar det då om situationer som inträffar massor gånger på en match och utförs av BÅDA lagen. När sen en tydlig tackling mot ryggen framför sargen från en LHC-spelare sker får man vara glad om de ens noterar det. Och så fortsätter det och det gäller inte bara regelövertädelser. När HV spelar bra är det mest fokus LHCs dåliga spel. Den perioden Linköping spelade bra och HV mindre bra märkte man hur det fulkommligen gick för experterna när de fick upp hoppen om en LHC-seger. Finns det ingen kanal som visar slutspelet med enbart matchljud och utan inkompetenta, färgare kommentatorer?

2 kommentarer:

Mr koll sa...

Marcus Vinnerborg skulle ha dömt matchen, men gjorde ett misstag vid ställningen 3–3 senast då Linköping skulle ha haft straff.

– Jag kan bara lägga mig platt och erkänna att det skulle ha varit straff, sa Vinnerborg efter matchen.
Mao skulle LHC med hög sannolikhet vunnit den matchen. Vad säger du om det!!

Nidek sa...

Inte för att det du skriver har så mycket med mitt inlägg att göra men..

Situationen med den med klubban när LHC hade 5 mot 3 är en hundratals mer eller mindre avgörande situationer som inträffar i en match. Om denna eller någon annan situation slutat på ett annat sätt än det gjorde hade det kunnat gynnat LHC ja. Hade de slutat annorlunda hade de också kunnat gynnat HV. Utvisningarna fram till 5 mot 3 läget var exempelvis ganska hårda med tanke på hur nivån brukar vara i slutet av en jämn final.

Men visst var det jämnt och LHC kunde likaväl vunnit. Jag är glad att de inte gjorde det.