tisdag 12 februari 2008

Andersson höll nollan, slog en assist och gjorde ett mål

Det var länge sen vi såg Andreas Andersson i HV-målet senast. Men ikväll stod han och det gick ingen obemärkt förbi. Han gjorde en riktigt stabil insats med bra position i målet och släppte få returer. Det och lite tur med stolparna i början av matchen bidrog till den nyblivna pappans första nollan för säsongen. Inte nog med det, han gjorde även sitt första mål för säsongen! Faktiskt första gången jag ser nått liknande 'live'. Tidigare har jag bara sett det på sammandrag på sportnytt från slutet av 90-talet när Myllys vad som hetast. När Andersson vispar iväg pucken från egen förlängd mållinje anar man snabbt att den faktiskt kan gå in. Visst går den in. Nästan mitt mellan stolparna glider den över mållinjen. Målet betydde 4-0 till HV som också blev slutresultatet. Känns skönt att veta att HV har en MYCKET kompetent andramålvakt om det skulle behövas när vi snart går in i slutspelet.

I övrigt var det en underhållande match men kanske inte den med bäst spel från HVs sida. I första perioden såg försvarsspelet inte helt stabilt ut. Lite för mycket tunga ben på många håll. Men ju längre matchen går ju bättre spelar HV. Beror säkert också på att Linköping slår av på takten allt mer och mer i takt med baklängesmålen. Dessutom möte HV ett slarvigt spelande LHC. Med ett sånt lojt spel blandat med grova passningmissar vinner LHC inget SM-guld. HV däremot börjar tacklas, åka skridskor, gå rakt på mål, slå sarg ut i svåra lägen allt mer ju längre matchen går. Det där man vill de ska göra varje match. I synnerhet när det möter ett lag som LHC borta med spelare som Davidsson, Thörnberg, Gustafsson och Pektrasek på skadelistan.

Förutom Andersson förtjänar Louma en massa beröm för en riktigt fin insats defensvit. Ward förtjänar också beröm i massor av samma anledning. Plus till Ledin med för hans underbara inställning och passion till sporten.

Nu leder HV med minst 16p* före tvåan. Bara att bocka och buga. Nu ligger vi också på samma poäng (17) som LHC när det gäller den interna tabellen från matcherna lagen emellan. Det betyder att nu inte finns något lag som har plusstatistik mot HV denna säson. Stort!

Försmak av SM-final? Den känslan fick man verkligen inte med tanke på LHCs spel. Fast o andra sidan. Vilket annat lag känns så väldigt mycket mer övertygande som finalmotståndare just nu? Nej, just nu känns det bara som det finns ett lag som hör hemma i en final

*Förutsatt att Modo vinner den 'hängmatch' den har att gå på jämt emot HV.

Inga kommentarer: