söndag 24 februari 2008

Modo största hotet?

Jag har tidigare kritiserat Modo för deras enögda supportrar, gnälliga tränare, tråkiga spel med tursamma segrar. Men hur man än vrider och vänder på det så gör Modo det bra. Sen årsskiftet är det faktiskt Modo och inte HV som varit det bästa laget. Visst, det kanske inte ser så vackert ut som när HV vinner alla gånger men de vinner. Höstformen var inte heller den bästa och jag började fundera på om jag övervärderat Modos lag inför denna säsong.

Varför vinner dom då? Tja.. Har egentligen inte sett tillräckligt av Modo i år för att riktigt kunna svara på det men det skiter jag i nu och gör ändå ett försök: Vinnarkultur kanske? Rätt inställning och emellanåt allafall en världsmålvakt i Krizan. Sundström må vara gnällig (flest misconduct-utvisningar i elitserien) men han är åtminstone av andra än Modo-fans grymt underskattad och enormt viktig för sitt lag. Säkert viktigare än Davidsson är för HV.

Tre saker gäller nu för Modo inför slutspelet:
1. Toppa formen
2. Få tillbaka skadade spelare med Timander i spetsen
3. Krizan hittar sin högstanivå och håller den över flera matcher

Inträffar dessa tre punker blir Modo det största hotet mot HV i slutspelet och inte alls de lag nämnt tidigare i det här sammanhanget. Det är mycket som talar för det blir så. Varning för Modo alltså!

Inga kommentarer: