torsdag 21 februari 2008

Lekande lätt

Jag missade första perioden av denna match. Då var matchen redan avgjord och HV ledde med 4-0. Egentligen avgjordes den redan sex minuter in i första perioden när Pelle gjorde 3-0. Resten av matchen, som jag såg, blev mer en transportsträcka. Visserligen en transportsträcka med en del delikatesser. Speciellt Tedenbys 6-1 mål. Ett av de snyggaste målen den här säsongen. Tenenby lovade redan innan matchen att han skulle måla på sin 18-årsdag. Och vilket mästerverk det blev. Förarbetet till 8-2 var inte heller dumt. Det är matcher av den här karaktären, med öppet spel som Tedenby kommer bäst till sin rätt. Matchen slutade också 8-2. Men HV gör nog rätt i att inte dra allt för stora växlar av storsegern. Luleås spel i allmänhet och försvarsspelet i synnerhet lämnade en hel del i övrigt att önska. Sen är det ju lite lättare att spela om man får med sig ett par billiga mål i början av matchen.

Enda smolket i glädjebägaren var att Melin fick utgå redan i första perioden på grund av skada (tur i den oturen var att det gav Tedenby chansen). Jag har frenetiskt sökt efter någonstans där det står hur pass allvarlig skadan är utan framgång. Man blir ju orolig när skador dyker upp så här pass nära slutspelet. I synnerhet när det drabbar en favoritspelare som Melin.

I övrigt var det en gedigen insats av samtliga spelare i HV71 ikväll!

Appropå Tedenby: Han är rankad 13e utespelare i ISS färska ranking inför NHL-draften. Jag är inte förvånad.