måndag 18 februari 2008

HV vann dålig match

Nej, det var långt ifrån en höjdarmatch ikväll när HV slog Brynäs med 2-0. Det började både segt och lite darrigt från HVs sida och Brynäs var ytterst nära att ta ledningen men Liv hade stolparna med sig den gången. Det blir istället HV som gör det första målet 16.44 in i första perioden på en målvaktsretur som Melin sätter. Då var det 136 minuter och 56 sekunder speltid sen HV gjorde sitt senaste mål. Då inprickat av målvakten Andreas Andersson i matchen mot Linköping förra veckan. Men nästa mål behövde man inte vänta länge på, bara 14 sekunder innan Hrdina prickar in 2-0. Resten av matchen kändes som en transportsträcka (med ett undantag som jag återkommer till) även om HV var kändes lite omständiga och slarviga i uppspelsfaserna. Blir allafall lite bättre ordning på det i tredje perioden vilket ju bådar gott inför framtiden. Några mer mål blir det inte utan HV vinner ganska konfortabelt mot ett dåligt motstånd.

Melin som varit mycket anonym senaste tiden glänste till idag. Förutom målet stod han för mycket konstruktivt offensivt. Han och Kaupilla verkar hitta varandra bra. Hoppas Kenta låter dessa två fortsätta ihop. Andra som förtjänar plus är Gustafsson och Petrasek som gjorde come back efter sjukdom respektive skada. Jag tyckte ingen av dem övertygade i defensiven i början av säsongen, snarare tvärtom. Men nu gav de den stabilitet HVs defensiv saknat på sistone. Plus också till Åkerman som var bra såväl offensivt som defensivt. Kul att Liv fick hålla nollan också efter en bra insats från hans sida.

Matchens höjdpunkt var dock inte något av målen. Istället var det den fighten mellan Ward och
Kankaanperä. Äntligen en spelare som inte fegar ur för en fight mot Ward och äntligen lät dommarna Ward fightas ett tag (var förövrigt det enda bra dommarna gjorde den här matchen). Det man anat visade sig också stämma. Ward är en riktigt, riktigt grym fighter. Trots att han inte lyckades få hjälmen av Kankaanperä lyckades han slå ner honom och orsaka honom näsblod. I och med fighten fick Ward (och Kankaanperä) matchstraff vilket i sin tur innebar att Ward nu för andra säsongen i rad passerade den magiska 200 minuters-gränsen för antal utvisningsminuter. Stort eller något.. All respekt till Kankaanperä också som tog en fight och bjöd oss på lite underhållning i en annars så sömnig match.

En som absolut inte förtjänar respekt är Ove Molin som återigen visade att han är ett fegt svin. Alla som såg slashingen mot Ledin vet vad jag talar om. Bara hoppas att Ledin inte blev allt för allvarligt skadad. Frågan är vart de inkompetenta dommarna tittade på i den situationen för någon utvisning blev det inte. Någon av dom borde ju ha sett nått. Skandal!