söndag 3 februari 2008

Seriesegern klar

I det ögonblicket matchen Färjestad-SSK igår blåstes av igår kväll med ställningen 4-4 tror jag att HVs serieseger säkrades. Inte en chans att något lag tar in 15p på 11 matcher (som är minimala poäng-glappet till tvåan om Färjestad vinner över Modo i hängmatchen den 12e februari).

Igår visade också HV med all önskvärd tydlighet varför de i praktiken är klara seriesegrare mer än en månad innan sista seriematchen spelas. Modo hade inte en chans. HV gjorde det mesta rätt både offensivt och defensivt. Till att börja med stod Liv återigen för en mycket bra insats. Efter katastrofmatchen han hade mot Färjestad i mitten på januari har han faktiskt var riktigt riktigt bra. Kanske var den matchen den väckerklocka han behövde?

Jag blir mer och mer imponerad av backarna i HV. Att Louma, Åkerman och co är bra offensivt visste jag redan innan säsongen. Men hur bra det var defensivt var det frågetecken kring. Och det såg heller inte helt stabilt ut i början av säsongen alla gånger. Men på senare tid har det sett allt bättre ut (med Luleå-matchen undantagen). Det är mindre idiotpass och mer självförtroende i agerandet i försvarszon när motståndarna har pucken. Framför allt har Petrasek, Åkerman och Gustafsson visat att de håller hög elitserieklass i defensiven. Petrasek just blir bara bättre och bättre. Tror han kommer göra bra ifrån sig i LG-Hockey Games. Grillfors får oförjtänt lite uppmärksamhet. Även av mig. Han gör alltid ett stabilt arbete i defensiven. Har utvecklats mycket sen förra säsongen.

Offensivt såg det inte heller så pjåkigt ut. Davidsson var grym. Han är för bra för elitserien helt enkelt. Ytterforwardsparet Ledin och Jämtin fick välförtjänt utdelning för sitt slit med tre mål från Jämtins klubba. Kaupilla har verkligen hittat formen. Gör det mesta riktigt riktigt bra nu. Märkligt hur han kan gått från att vara helt annonym under de första 35-40 omgångarna till att nu vara en av de bättre spelarna match efter match. Hans pass fram till 4-1 håller världsklass även om kommentatorn på säsongskortet hade fullt så upp att berätta om hur synd det var om Modo att han inte ens nämnde det. Sen måste jag berömma Stillman för värvningen av Johan Lindström. Riktigt bra och förtjänar verkligen mer speltid. Frågan är bara på bekostnad av vem. Någon man förväntar sig mer av är Melin som inte riktigt kommer till sin rätt. Skulle vilja se lite mer rejälare fysiskt spel från hans sida i spelet utan puck. Hoppas verkligen han hittar formen lagom till slutspelet. Där har vi sparkapital i massor.

Gnäll
Det går inte läsa artiklar och inlägg om Modo-matcher utan att komma in på ämnet. Som vanligt är det inte det egna spelet och dess brister som hamnar i fokus utan yttre faktorer och då oftast domarn. Ett tips till Modo: Prova att spela hockey istället som det ska spelas. Bara att ladda ner matchen från någon torrentsida och kolla in laget vit dräkt ni mötte igår. Det laget kan nämligen verkligen spela hockey och de gör det väldigt mycket bättre än något annat lag i Sverige just nu.

Inga kommentarer: