onsdag 8 oktober 2008

Enkelt, vackert.

Ikväll närmast krossade HV SC Bern i premiärmatchen av Champions League. Siffrorna blev till sist 6-2, siffror som är smickrande för Schweizarna. Det var som att se 'det gamla HV', det lag vi minns från förra säsongen ikväll. De har i och för sig visat det en match tidigare att de kan, nämligen mot Frölunda i elitseriepremiären. Annars har den här viljan och farten lyst med sin frånvaro. Vilken klass Bern hade är svårt att bedöma men jag skulle gissa på toppskiktet i allsvenskan. Det gör dock inte HVs insats sämre. De körde, till skillnad från tidigare gasen i botten från början och släppte egentligen inte på gasen förrän det stod 3-0.

Laine, eller ska jag kanske skriva Laindin (hehe) påminnde ikväll en hel del om Ledin i sitt spelsätt. Ett uppoffrande spel som kan få igång ett helt lag. Han stod dessutom för de två första målen. Laine ser ut att blivit det man hoppades på: Ett riktigt bra nyförvär med både fart, teknik och framför allt rätt inställning. Ett annat nyförvärv som till en början har fått en del kritik, Yared Hagos var tillbaka efter skada och gjorde det riktigt bra. Han visade prov på riktigt bra klubbteknik och lite offensiv kompetens ikväll. Kul! Riktigt kul var det också att se 'juniorerna' ta för sig. Främst Önerud och Tedenby. Den sistnämnda stod också för ett riktigt vackert mål idag.

Segern innebär också att HV, förutom publikintäkter, får 50 000 euro (ca 490 000 kr) i prispengar. En till sådan match och HV har finansierat en riktigt fin artistspelare..

Förutom att matchen var kul var det också att roligt att höra en gammal lite småvirrig bekanting som kommentator, nämligen Lasse Kinsch. Hans uttal och sakkunskaper håller inte alltid högsta klass men underhållningsvärdet på hans kommenterande är högt. Kan sammanfattade med att jag är riktigt nöjd med den här onsdagkvällen..

Inga kommentarer: