torsdag 9 oktober 2008

Maskinen är igång

Efter tre raka segrar varav de två sista riktigt övertygande vågar man nog påstå att HV-maskineriet kommit igång på allvar för den här säsongen. Liksom igår hemma mot Bern var det ikväll borta mot Modo inget snack om saken. Detta trots att HV i vanlig ordning gav motståndarna handikapp med ett mål 40 sekunder in i matchen. Slutresultatet blev 5-1 till HV som ikväll framför allt visade upp ett starkt försvarsspel där man tog vara på de chanser som dök upp (kontringar och power play). Tempot var annars rätt segt och matchen var verkligen inte den roligaste man sett men ändå en väldigt skön seger och ett mycket positivt formbesked.

Många förtjänar plus i HV ikväll. Här är några: Andreas Andersson som för första gången denna elitserie vaktade kassen gjorde det med stor säkerhet, trots mardrömsstarten. Alltid rätt i position och ser ut att sprida lugn omkring sig med sitt kroppspråk. Petrasek som varit mindre bra i början av säsongen gjorde ikväll en riktigt helgjuten insats. Stod för ett snyggt powerplay-mål genom ett skott från blå som satte spiken i kistan för Modo. Kvällens insats stod oväntat grovjobbaren Grillfors för som i ett modo-uppspel tacklar puckföraren innan blå i anfallszon, tar pucken och sätter den distinkt bakom Krizan. Hög klass! Kul att se Melin som sett loj ut ett tag spela ut också. 1+1 från hans klubba idag. Glimtar till med att göra briljanta saker emellanåt. Drömmen vore att frekvensen av denna briljans blev högre. En annan som sett lite seg ut är Melins kedjekamrat Thörnberg som jobbade bra och såg ut att vara på rätt väg formmässigt. Tyvärr fick han utgå pga skada i andra efter en slagsmålssituation. Bara att hoppas att det inte var nått allvarligt. I samma situation fick Svartvadet i Modo och Torp i HV matchstraff. Dessutom fick Thörnberg själv 2+2. Pga det bristen på repriser på händelsen som skedde utanför spel kan jag inte bedömma huruvida det var rätt eller inte. HV-spelarna och ledarna var allafall mäkta förbannade.

Situationen gjorde inte heller att man fick mer sympatier för Modo. Ett lag man bara mer och mer ogillar. Så fort en motståndare nuddar en motståndare: gnäll från läktarn. Spelar själva ryggsäckshockey men gnäller ändå efter varje situation där motståndarna tacklas eller svarar med samma mynt. Gnäll, gnäll och åter gnäll. Extra skönt att se HV köra över dom med tanke på detta. Sen blir segerns sötma ännu ett snäpp lite sötare i och med Frölundas storförlust. Gäller att passa på att vara skadeglad imorgon innan där 'hem' mot det vackra Småland (dock ingen live-hockey där den här gången).

Inga kommentarer: