tisdag 28 oktober 2008

Äntligen!

Sviten med första insläppta mål blev till 16 st. Men nu är den äntligen bruten. David Fredriksson blev den som bröt sviten. Inte för att vara sådan men: Vad var det jag sa? Kedjan med Falk,Johansson och just Fredriksson. Den kedjan var ett tag när HV var tillbakapressade den kedja som lyfte spelet för HV. Förstakedjan som ofta skämt bort en i det offensiva spelet blev ofta avväpnade av LHC ikväll. Men man få ha i åtanke, när det gäller det offensiva spelet att HV fick spela 18 minuter i numrärt underläge mot LHCs två minuter. Nästan en hel period. Delvis beroende på en något hemmabetonad Tomas Andersson. Någon katastrof var han kanske inte men man kunde önska lite mer konsekvens i bedömningsnivån.

Framför allt visade HV  upp ett betydligt bättre försvarsspel med få misstag. Men tre herrar utmärker sig tyvärr här. Louma, Petrasek och Hagos. De två första är egentligen klassbackar men av någon anledning, hybris eller något, spelar de på tok för ofta på chans i fel lägen. Hagos håller inte den klass man hoppats när han värvades till HV helt enkelt. Ingen tillfällighet att det gick tungt för han i Mora verkar det som. Mycket att bevisa där..

Sen har vi det där med HV kontra Begnt-Åke.. I princip håller jag med Begnt-Åke och Wikegård m.fl.. Har man ett avtal om att lagen ska släppa spelarna och om dessutom spelarn själva vill och kan ska de självklart spela i tre kronor. Sen blir det hela lite märkligt. Davidsson och Thörnberg har från början sagt att de vill spela. Därefter har HV71 gått in och satt ner foten och sagt att de inte släpper spelarna. Jag förstår HV. Elitserien och Champions League är viktigare än en träningsturnering för landslaget. MEN, jag tror Davidsson och Thörnberg själva har omdöme nog att känna vad de orkar och vilka matcher de ska prioritera. Jag hoppas det allafall. I det sammanhang är det märkligt att Davisson tackat ja. Han är en av de bästa spelarna utanför NHL och har inget mer att bevisa. Dessutom har han sett lite sliten ut de senaste matcherna.

Nästa kapitlet är medias reaktion som direkt går in och spy galla över HV. Detta är första gången mig veterligen som HV på det här sättet stoppat spelare från landslaget. Något andra klubbar (läs gnällklubbarna#1 Frölunda, Färjestad och Modo) ägnat sig åt 'i smyg' i åratal. Nu när HV är öppna med det hela istället för att hyckla blir det plötsligt ett jävla liv. Var finns nyansen och resonerandet i media? Man blir så trött på sportjounalister ibland, ofta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

intressant blogg..

Nidek sa...

mikaela: Tack! Hälsa killen att han är välkommen till HV inom en snar framtid :)