torsdag 16 oktober 2008

Mycket är mycket bättre

HV har, sen det såg som mörkast ut, höjt sitt spel rejält. Såg inte matchen ikväll men följde tredje via radio. Efter vad jag hörde det och vad jag läst på diverse forum så spelade HV ut Timrå ikväll. Ändå blev det bara två poäng efter mål i sudden av Angell. HVs nya problem är målskyttet, som inte alls är lika stort som det i början av säsongen (premiären borträknad) då i princip INGENTING stämde i spelet.

Målskyttet då.. Som många andra har varit inne på har det att göra med tuffheten framför motståndarmålet. Ingen är där och tar hand om returerna. Hur många HV-mål där spelarna stod och bökade in pucken framför motståndarna har man inte i minnet? Jag inbillar mig att det hände rätt ofta då. Sen skulle man önska att de gick rakare på mål. Allt för ofta hamnar pucken när det kommit in i motståndarnas försvarszon ute i sargkanterna. Receptet är: In och böka framför mål, driv mer mot mål och som vanligt, skjut mer (även om 46 skott som ikväll borde räcka för att göra fler än två mål).

Appropå tuffhet så hade man gärna sett en viss nr 47 från förra året 'förklarat' för en av elitseriens fulaste spelare* Jonathan Hedström att man inte armbågstacklar legenden Per Gustafsson i huvudet. Årets upplaga av HV är alldeles för mesigt i de där lägena. Sånt där ska man fan inte få göra ostraffat!

Och nej Bid, du hade fel. Elva raka blev tolv.. Forsättning följer.. Eller?

*) Ful i många avseenden

Inga kommentarer: