onsdag 29 oktober 2008

Liv dålig?

Som vanligt när det går knackigt för HV uppstår debatten om huruvida Stefan Liv är en bra målvakt eller ej. Låt mig göra detta klart en gång för alla: Liv är en bra målvakt, om än med lite för djupa dalar, som i lördags mot Modo. Han har många gånger räddat ett tillbakapressat HV. Betydligt fler gånger än han varit den direkta orsaken till förlust. 

Däremot tycker jag Andreas Andersson ska få fler chanser som förstamålvakt än han fått hittills och det beror inte på Liv. Det beror på att Anderssons spel verkligen imponerar. Föjlsam, lugn och placeringssäker. Sen verkar det som om HVs försvarsspel av någon anledning blir bättre med Andersson. Kanske är det för att laget omedvetet blir mer noggrannare när det är reservmålvakten som står? Hur som helst vill jag se Andersson stå ett antal matcher i rad nu. Liv mår bara bra av konkurrens för den delen. HV71 också.

Ikväll match borta mot finska ligans serietvåa Espoo och imorgon match borta mot elitseriens serietvåa Skellefteå. Tufft, tufft.. Dessutom är Voutilainen orsäker till spel, åtminstone ikväll, på grund av den puck han fick på foten när han täckte skott i slutet av LHC-matchen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Jag känner igen symptomen. Vårt lag agerar med ett annat lugn när vi har Nicklas Dahlberg i målet, mot för Hadelöv. Hadelöv har också enorma dalar men kan samtidigt göra fantomräddningar.

Som tur är, står Nicklas ikväll ;) Väl mött till en spännande match!

Nidek sa...

Chrille: Ja. Blir spännade.. Tror vi har Andersson i målet också.