lördag 4 oktober 2008

I rätt riktning

Det var inget skönspel, långt i från. Det var inte heller någon av de bättre matcherna man sett från HVs sida. Men gud vad skönt segern var! Det var också ett steg, till och med flera steg, i rätt riktning när det gäller spelet. Man jobbade bättre för varandra, aggressivare längs sargerna och bättre posistioner i försvarszon.

Motsåndarna var inte mycket att hurra för. Backade bara hem och väntade på kontringslägen/power play. Tråkigt när inte motståndarna ens försöker spel. I och för sig kunde det med ännu mer tur ha givit stockholmarna oförtjänta poäng.

Spelarkritik: Davidsson! Vad vore HV utan honom? Kedjekamraterna Laine och Voutilainen var också mycket bra. Äntligen fick Laine utdelning på alla chanser han haft i början på säsongen när han gjorde avgörande 3-2 i tredje perioden. Ett fall framåt för Melin och Thörnberg också för kvällen i andrakedjan. Lite mer jobb och lite mer på tårna där. Örnerud som center fungerade sådär. Ingen skugga ska falla över honom. Med tanke på att han är elitseriedebutant som knappt spelat center ens som junior gjorde han det mycket mycket bra. Så gott han kan. Men jag tycker han är betydligt bättre som ytterforward med mindre defensivt ansvar. Sen kan man fundera över kentas coaching en del. Fjärde forwardsparet för kvällen med Jonas Johansson och Henrik Erisson gjorde flera riktigt bra byten i första perioden där de skapade en hel del chanser. Men när HV går ner på folk ställs de åt sidan till förmån för de för kvällen beydligt sämre Lindström och Fredriksson. Lite märkligt. Sen vill man se en betydligt säkrare och rejälare Petrasek. Allt för mycket drällande och slarv från hans sida.

Nu väntar Bern i Champions League på onsdagkvällen i Kinnarps Arena och kvällen därpå match mot Modo i Örnsköldsvik. Tufft. Hoppas verkligen Hrdina och Hagos är med tills dess.

Inga kommentarer: