torsdag 11 december 2008

11 sekunder

Med 11 sekunder kvar av matchen rakar Laine in 3-2 till HV borta mot Färjestad. Otroligt skön seger och viktig. Spelmässigt var det dock ingen höjdare. Ganska låg intensitet och mycket slarv. I synnerhet HV var duktiga på att slarva i försvarszon och ska vara tacksamma för att inte Färjestad var lika bra som Linköping var sist på att utnyttja det.

En match kvar innan uppehållet, seger där, borta mot Modo och sedan beställer jag seger hemma mot SSK första efter uppehållet (då kommer jag nämligen vara på plats i Kinnarps) så känns det som att HV på allvar kan lyfta från bottenträsket. Vi är inte där en men det känns långt ifrån omöjligt. För att det ska gå vägen måste HV verkligen förbättra arbetet i egen zon. Nu blir de oftast som yra höns och vissa spelare, till och med Davidsson emellanåt, ser skrämmande ointresserade av att vinna tillbaka pucken i sargduellerna i försvarszon.. HV saknar verkligen spelartyper som Falk som känns som alltid gör allt för att vinna tillbaks pucken i de lägena. Hoppas Staal kan vara en spelare av den typen..

Nu ligger HV sex poäng (som kan bli nio om LHC vinner hängmatch) efter serieetta och nio poäng före jumbon Djurgården. HV må haft en dålig höst men jäklar vad många spännande matcher det väntar framöver.

Till sist: Det trista, men kanske inte oväntade beskedet denna vecka gäller Hrdina. Troligtvis kommer vi inte få se nr 24 på isen något mer denna säsong. Operation väntar snart och sedan tre månaders rehab. Då är vi inne i mitten av Mars, minst. Frågan är om inte Hrdina gjort sin sista match i HV?

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

En repris från den 9 oktober, 1-5, på söndag vore väl inte dumt? Så får man "lite" ro fram tills annandagen iaf...