tisdag 30 december 2008

MW

En M.W ryktas vara påväg till HV. I så fall, troligtvis en ersättare till Hagos som ryktas vara påväg till AIK. M.W? Mattias Weinhandl säger någon. Magnus Wernblom säger en annan. Nej.. Snarare rör det sig om f.d Malmöspelaren Mikael Wahlberg som numera spelare i Ambri-Piotta i Schweiziska ligan. Detta är spelare jag inte har någon som helst koll på men jag är säker på att det knappast kan bli ett nerköp jämfört med Hagos.

Mårts har i J-VM komponerat ihop en HV-line bestående av Ullström-Tedenby och Petersson. Denna kedja väcker känslor och har fått en del kritik, bland annat av allas vår Nicklas "måste vara kontroversiell" Wikegård. Visst är kritiken till viss del berättigad. Många tappade puckar i fel lägen osv osv. Men samtidigt har linan levererat till skillnad från exempelvis förstakedjan. Hur många fler minuter i powerplay har inte den jämfört med HV-linen? Trots det har HV-kedjan gjort fler poäng. Dessutom har juniormisstag begåtts av samtliga kedjor och backpar under J-VM. Konstigt vore väl annars. Det är ju just Juniorer det handlar om. Mycket av kritiken kommer sig säkerligen att spelarna i HV-linan spelar för just HV. För det är väl ingen som tror att exempelvis Wikegård varit så kritisk om dessa istället spelat för Djurgården? Bama skriver mer om detta här. HV verkar över huvudtaget blivit den klubb folk älskar att hata. Jag har inget emot det eftersom det oftast är det den klubb som är bäst som också ogillas av flest.

Sen är det ny match ikväll, hemma mot Modo. Vinst ikväll och HV avslutar en annars ganska dålig höst med fem raka segrar och antagligen en topp4-placering. Vore en värdig avslutning på året..

Inga kommentarer: