onsdag 3 december 2008

Pinsamt

Svensk hockey, elitserien med HV71 och LHC i spetsen har skämt ut sig ordentligt i Europa. HV avslutade den pinsamhet som Champions League kom att bli på lika pinsamt sätt genom att förlora hemma mot Espoo med 6-0. Matchen var visserligen betydelselös och HV ställde bl.a över Davidsson och Voutilainen och spelade med två juniorkedjor och Bengtsberg i mål. Men matchen var betydelselös även för finnarna och de saknade också, enligt uppgift åtta spelare. Sen var faktiskt inte matchen helt betydelselös. 50 000 Euro gick till segraren. Men för HV kanske pengar inte är ett problem?

Mycket mer har jag inte att skriva om matchen som jag som tur var valde att inte kolla på. Facit för HV och LHC blev en seger (HV hemma mot Bern med 6-2) och fem förluster i turneringen. Elitserien världens bästa liga förutom KHL och NHL heter det.. Är det någon som tror på det längre?

Nu är sviten på tio raka tävlingsmatcher utan förlust i ordinarie tid också bruten. Fast vi kan ju låta sviten gälla endast elitserien och fortsätta räkna.. Eller får vi det? Beror ju på hur det går borta mot Timrå imorgon. Jag räknar med att HV höjder sig minst 50%. Frågan är om det räcker?

Inga kommentarer: