måndag 8 december 2008

Ingen bön hörd

Nej. Det blev förlust. En förlust som grundlades i första perioden där HV visserligen började bra och tog ledningen efter fem minuter. Men sedan rasade allt, i synnerhet försvarsspelet där HV blev statister när LHC fick göra tre mål innan perioden var slut.

Sen bjöd HV ändå på lite spänning och betydligt bättre spel i andra och tredje. Var nära att gå ikapp flera gånger men varje gång svarade linköping med ett nytt mål. Noll poäng blev det och sviten på tolv utan förlust är bruten. Hade HV spelat hockey som de gjorde i de sista två perioderna är jag övertygad om att de fått med sig alla tre poängen. Men det här har blivt HVs stora problem den senaste tiden: Att man inte kan spela sitt spel en hel match utan drabbas alltid av minst en djup svacka där matcherna oftast förloras eller där chanserna att vinna försvinner. Vet inte vad detta beror på. Dåligt självförtroende som spökar fortfarande som gör att HV inte vågar spela, blir passiva och sätter motståndarna i förarsätet.

Plus denna match till Falk och Beech som var klart bäst. Louma blir också han bättre och bättre. Verkar tillslut vara på rätt väg. Minus till de annars så stabila Puistola och Grillfors som verkligen inte hade några av sina bättre dagar. Minus också till Hagos som i vanlig ordning inte hade någon bra dag.

Positivt allafall att HV inte ger upp vid tremålsunderläge utan jobbar sig tillbaks till så när en kvittering. Kul att Jämtin knappt märktes heller. Precis så jag ville ha det när det gäller han. Låt oss glömma honom nu och inte ge honom den uppmärksamhet han inte förtjänar.

Inga kommentarer: