måndag 15 december 2008

Jämtin, igen.

Tråden om Jämtin på HV71.se:s forum håller på att utveckla sig till den intressantaste läsningen på länge när det gäller HV. Här diskuteras just nu turerna kring när det blev LHC till Jämtin istället för HV. Det ryktas här att ett antal spelare, bland andra Petrasek och Thörnberg motsatte sig en come back för Jämtin i HV när det var aktuellt tidigare i höst. Det är faktiskt mycket möjligt att det ligger en del i det.

För det första, varför gick Jämtin ut med att HV var hans enda alternativ efter USA? Ingen, allra minst Jämtin har något att tjäna på att han uttrycker sig det sättet. Efter matchen mot LHC förra veckan tyckte jag mig se Jämtin lite berörd ut, som när han tackar vissa av sina forna lagkamrater efter matchen. Varför reagerar Jämtin så om han, som många har gjort gällande, spelade ett dubbelspel mot HV för att driva upp sin egen lön. Varför erbjöds han bara ett kontrakt säsongen ut?


En annan intressant detalj som Curyz tar upp på sida 23 på Jämtin-tråden gäller ett reportage med Jämtin och Ledin från i somras Kan det ligga allvar bakom de glirningar som Ledin passar åt Petrasek i repotaget? Där gör Ledin klart för TV-temet, visserligen med glimten(?) i ögat att de måste ha klartecken av pressansvarige Petrasek för en intervju (hittade tyvärr inte detta klipp, någon får gärna tipsa mig om länk).

Plötsligt framstår det annars så mäktiga tifot mot Jämtins 'svek' som kanskem kanske felriktat. Visst, allt detta är bara vad man inom rättsväsendet skulle kalla indicier.* Men tillsammans med den konstiga kovändningen när det gäller Jämtin och kryptiska, svävande uttalande från offeciellt håll är det inte konstigt att man börjar under (här kommer det där med klubben HV71 och deras brist på kommunikation in igen).

Spekulationer som dessa får, hur det än ligger till, undertecknad att börja fundera på och omvärdera styrkan med att ha många, sammasvetsade killar från bygden som spelat ihop sen knattetiden. Visst är det en fördel med ett lag där många känner varandra bra och strävar mot ett gemensamt mål. MEN, kanske leder detta till en vi-mot-dom-känsla vars gränser går innanför det egna laget. Då blir plötsligt laget med lokal karaktär ett lag som mer utstrålar småstadsmentalitet och jantelag än något annat. Något jag definitivt inte tror är bra för HV. Skulle det verkligen ligga någonting i det här hoppas jag verkligen klubben å det snaraste går in och sätter ner foten. Spelarna ska spela hockey och vara just proffesionella både i spelet och hur man hanterar lagkamrater man kanske inte är bästa vän med. Eftersom de är just proffesionella så ingår nämligen sådant i den i många fall väldigt höga lön spelarna har.

Med det sagt så är det självklart bra om det är högt till tak och att spelarna kan vädra var de tycker fungerar mindre bra. Men att gå upp till ledningen och börja gnälla på framtida värvningar, då börjar det kännas lite väl mycket 'familjen' och FBK över det för att jag ska vara nöjd.

*) Verkar ju iofs räcka med mindre än indicier för att kunna bli dömd för allvarliga brott i Sverige skrämmande nog

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Nej det är inte alls bra om det går den vägen och på något sätt så är jag inte förvånad att det är Davids och Martins namn som dyker upp... Utan att känna de personligen är det omöjligt att "döma", men ju mer rök som kommer från den här brasan, desto mer oroad blir jag... Svårt att få sanning i det här, bortsett från en "biografi" som kan ge lite mer hyfsat sken över saker och ting, men det tvivlar jag på... Bara hoppas man har och hör fel och att det finns en välkommen plats för de spelare som GÖR HV BÄTTRE...

Remstam sa...

Titta på vad Jämtin har gjort istället för att rikta blickarna mot HV-spelarna som kanske inte har gjort något, tex när han började slåss med Niklas Torp på en träning förra säsongen bara för han tyckte att Torp tacklade honom för hårt. Jag tror inte en sådan grej är så uppskattad att göra på en junior, för övrigt skiter jag i Andreas Jämtin och tycker han kan stanna i LHC, hans namn är inte längre värt att nämna ihop med HV71, GLÖM HONOM OCH HJÄLP TILL ATT GÖRA HV BÄTTRE.

Nidek sa...

sportsnackaren: Precis! Och framför allt är det inte spelarna som ska avgöra vilken trupp HV sätter ihop.

Remstam: Kanske Jämtin verkligen var ett svin som inte hör hemma i HV. Fast jag har väldigt svårt att tro det efter alla intervjuer o. dyl jag sett om honom. Till och med att det såg lite känslosamt ut när han tackade och blev tackad av vissa av HV-spelarna efter matchen. Att han inte skulle vara välkommen av truppen som så har jag svårt att tro.

Hur det än ligger till så handlar egentligen inte om just Jämtin. Den här historien, om den nu stämmer belyser, istället ett problem i HV, att vissa spelare börjar få allt för mycket att säga till om. En slags familjementalitet som jag och många andra verkligen INTE vill se i HV.