torsdag 4 december 2008

Vad ska man tycka?

Vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på när det gäller HVs insats ikväll. Man är fortfarande besviken efter den usla insatsen igår och insatsen i Champions League i allmänhet. Man hade ju hoppats att HV skulle vara tokladdade i kvällens match mot Timrå med tanke på det. Dels av revanschlust och dels av att de borde vara utvilade. För inte kan de ha förtagit sig igår med tanke på resultatet. Dessutom vilade Davidsson och Voutilainen igår. Men detta såg man inte mycket av. Ganska lojt, dålig intensitet och lite fysiskt spel från HVs sida.

Men samtidigt hade HV många borta. Halvardsson, Hrdina, Staal, Hagos, Grillfors, Liv och Fredriksson saknades alla ikväll. Timrå hade dessutom vilat sedan i lördags medan HV sedan dess spelat två matcher varav den senaste tog slut ca 21 timmar innan Timråmatchen börjar. På det en resa upp till Timrå. Man ljuger om man säger att man efter en sådan uppladdning är fysiskt på topp. Tredjeperioden är dessutom helt ok spel av HV med lite mer fart jämfört med de inledande två.

En situation irriterar ändå mig och andra HV-fans från tredjeperioden. Domarn höjer armen för en Timråutvisning när HV som befinner sig i anfallszonhar ca 50 sekunder kvar fem mot fyra-spel i 13e minuten. Isället för att skänka bort pucken för att få 5 mot 3-spel fortsätter HV passa runt för att tillslut tappa ner pucken i egen zon och få en avblåsning där med 17(?) sekunder kvar av första utvisningen. Var det där HV förlorade två poäng? Jag upplyser noggrannhet och att man tar chanserna som bjuds! Vi har ingen marginal för något annat denna säsong.

Hur som helst tycker jag ändå HV gör en godkänd insats. Sviten när det gäller elitseriematcher med tagna poäng är nu uppe i elva stycken. Nu väntar två hemmamatcher i rad först mot Brynäs på lördag och sedan Jämtins återkomst, LHC hemma på måndag. Läge att börja bygga på en svit i hemmavinster kanske?

Inga kommentarer: