onsdag 24 december 2008

Kentas ersättare och lite andra tankar i julen

Som alla redan vet lämnar Kenta efter denna säsongen. Som vanligt vid annonserande om tränarbyte kommande säsong dyker det märkliga resonemanget upp om att tränare då inte kommer vara tillräckligt motiverad och ha tankarna på annat håll och därför bör lämna redan i och med att det är klart att han ska lämna. I så fall borde ju inte någon spelare eller tränare med utgående kontrakt i så fall vara motiverad eller?

Jag tycker, som jag skrev i mitt förra inlägg att det är synd att Kenta lämnar efter bara två år. Kenta är en tränare med en tydlig spelidé och som lugnt står fast vid den trots att det blåser. Han förespråkar också en hockey som stämmer överrens med hur jag vill att den ska spelas, i stora drag. Tråkigt som sagt, men man får se möjligheterna i förändringar och att förnyelsen en ny tränare innebär också blir en sådan i positiv riktning för HV.

Vem ska ersätta Kenta? För det första så säger jag ABSOLUT NEJ till namn som Wikegard, Boork och Challe 'hånflinet' Berglund. Bara för att man slänger ur sig lite skön kommentarer i TV är man inte en bra tränare, ännu mindre en som skulle passa in HVs filosofi som bygger på långsiktighet och förtroende. Ord som jag inte tror hamnar långt fram i dessa herrars vokabulär.

Då är det betydligt intressantare när man hör och läser om namn som Ross, Franzén och Lundh som också figurerat i spekulationerna. 'Lillis' Lundh är den enda av dessa tre kan räknas som etablerad tränare. En person som ger ett både sympatiskt och stabilt intryck. Patrk Ross (se HVTV-klippet här) är oprövad men verkar verkligen kunna hockey. Anknyning till klubben också. Skulle kunna bli succé. En annan som också har anknytning till klubben, även om han från början är från 08, är Challe Franzén (som man även tidigare hörts på SRs sändningar från HVs hemmamatcher som bisittare). Har tränat HVs J20 med framgång och återfinns numera i samarbetsklubben Oskarshamn. Kanske är mogen för att leda en elitserieklubb? Har redan dykt upp fler namn än dessa i spekulationerna och lär nog också bli fler namn och många forummeter spekulationer innan HV presenterar Kentas ersättare.

Men nog om det nu! Om mindre än två dygn väntar första matchen live för mig. Hemmamatch mot SSK. Intressantast att se blir om HVs gryende form från innan uppehållet forsätter gry även denna match eller om det tar tvärstopp som en julbordskoma. Halvardsson, Hrdina och med all sannolikhet Staal kommer inte finnas på isen pga skada. Dessutom saknas Tedenby och Torp som är i Canada för J-VM. Finns det några övriga som saknas? Liv lär ha skadat sig (igen) på en träning under uppehållet och Davidsson saknades sista matchen i Channel One Cup. Hur är statusen för dessa?

För att återgå till sist återgå HVTV-klippet ovan. Beech verkar vara en riktigt, trevlig och sympatisk människa. Att han dessutom trivs i klubben och staden och är en förbannat bra hockeyspelare är ingen nackdel. FÖRLÄNG.

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Ja Ross är ett tänkbart namn, det finns som sagt vad två vägar att gå tycker jag, ta något "okänt" som Ross eller någon från allsvenskan t.ex, eller ta in Eloranta eller någon annan utländsk tränare. Får vara slut med "återvinningen" av samma gamla namn nu i elitserien.

Enligt officiella verkar det som vi får se både Liv och Davidsson på annandagen, vilket känns bra. Vågar man hoppas på en hemmaseger och fortsatt klättring i tabellen?

Nidek sa...

Sportsnackaren: Skönt att läsa att läsa att både Liv och Davidsson verkar vara fit for fight. Börjar bli lite spänd inför morgondagen redan. Blir mycket intressant att se hur formen står sig efter uppehållet.