söndag 2 mars 2008

Sämst igår: Publiken

HV-förlust i sudden mot Frölunda igår. Visst känns det trots att seriesegern är klar. Först måste jag säga att reslutatet absolut inte var orättvist. Frölunda var hetare i närkamperna, snabbare och snabbare. HV däremot som faktiskt sett till de sista matcherna, verkar ha svårt med motivationen. Farten, beslutsamheten och den riktiga glöden finns inte där. Det känns dock hela tiden som HV har en växel till att sätta in och förhoppningsvis gör de det när slutspelet börjar. Annars finns det faktiskt fog för lite oro.. Lite.

Men HV gjorde mycket bra igår också. Speciellt i boxplay vilket de fick spela större delen av matchen. Oftast höll de då och även i spelet fem mot fem, Frölundaspelarna ute i sargkanten. I anfallen såg det också bra ut. Resolut rakt på mål och effektivt. Statistiken från andra perioden visar det med stor tydlighet: 19-2 i skott till Frölunda men 0-1 i mål.
I försvaret var förutom Liv som verkligen verkat hittat slutspelsformen, Pelle G hur bra som helst. Alltid rätt i position, rejäl i närkamperna och offrade sig och täckte skott som bara han gör vid ett flertal tillfällen.

Och här kommer vi in på det som var allra mest värdelöst igår: Frölundasupportrarna.
Jag har aldrig någonsin tidigare stört mig nämnvärt på publiken i Scandinavium men igår var de för att tala klarspråk, helt dumma i huvudet. 'Inte hata, bara älska' är en devis de säger sig leva efter, men att bua ut en skadad Pelle Gustafsson som leds ut från isen efter en patenterad täckning av skott framför mål går tydligen bra. Det är fan lägre än vad LHC-klacken skulle kunna sjunka till att göra. Sen dessa ständiga burop så fort två spelare från olika lag nuddar vid varandra. Kära Göteborgare: Det ÄR tillåtet med närkamper i hockey så håll käften!

Näst mest värdelös igår var domare Sören Persson. HV fick spela två powerplay i första perioden. Sedan, enligt Sören spelade Frölundaspelarna som små änglar medan HV-spelarna var så så stygga. nio raka tvåminutare blev det för HV utan någon VF-utvisning emellan och sen var matchen avgjord. Visst var säkert mer än hälften av HVs utvisningar korrekta. Men då får man även vara konsekvent och ta för samma saker även om killen råkar ha på sig en Frölunda-tröja. Snälla! Ingen Sören Persson i slutspelet.


Inte speciellt goa gubbar alls..

Inga kommentarer: