måndag 24 mars 2008

Timrå och tips

Timrå imponerade mot Modo i kvarten. Den stora frågan är vad det säger om Timrås kvalitéer? Var det Timrå som var bra eller var Modo dåliga?

Det jag har sett av Timrå hittills denna säsong har inte imponerat på mig. Ett lag som är ganska uddlöst framåt och inte alls något vidare bakåt utan någon given förstamålvakt. Det är vad jag sett och det har jag sett har i stort sett varit deras matcher mot HV. Det spelet de presterade mot Modo måste därför varit något annat, annars slår man inte ut svenska mästarna och serietreorna ur en kvartsfinal.
Ser man till spelarmaterialet ser det spontant lite tunt ut i backlinjen. Här är det verkligen nödvändigt, för Timrås del om de ska ha någon chans i semin att Koskinen, Lotvonen, Styf med flera verkligen höjer sig och spelar sitt livs hockey, både offensivt och defensivt. Målvaktsbesättningen ser på pappret inte heller speciellt stark ut. Fast där tror jag Timrå eventuellt kan ha ett trumfkort i Backlund som enligt uppgift varit riktigt stabil i kvartsfinalmatcherna. På forwardssidan kan Timrå med spelare som Pärssinen, Hahl, Regin och Hynning mäta sig med HV även om de kanske saknar den tygnd HV har spelare som Thörnberg, Ledin och Jämtin.

För att Timrå ska kunna slå ut HV krävs att samtliga spelare lyfter sig och spelar på sin absoluta topp i kombination med att HV gör som i första kvartarna mot Skellefteå, dvs spelar lojt och till synes lite oinspirerat. Gärna för Timrå får Liv börja darra i målet och spela på ett sätt som sprider oro i HV. Detta tror jag inte inträffar.
Möjligtvis höjer sig Timrå men det kommer HV också göra jämfört med Skellefteå-matcherna.

Skadeläget talar också för HV. Björn Melin är nu tillgänglig. En spelare som när han lämnade HV för nordamerika var en av elitseriens bästa. Hittar han tillbaks dit i detta slutspel får HV ytterligare en dimension i sitt spel plus en även en vass tredjekedja. I Timrå saknas Jonathan Hedström och Erik Andarsson. Båda dessa spelar inte mer denna säsong. Dessutom är det frågetecken på viktiga backen Sanny Lindström inför kvällens match.

Timo Pärssinen, en av de som måste
vara på topp i Timrå.


Vi kommer få se fem mycket underhållande semifinaler i högt tempo och mycket fysiskt spel (om domarna tillåter). Efter fem matcher är det dock slut eftersom då ett lag vunnit fyra av dessa matcher. Det laget heter HV71.
Den andra semin då? hmm.. Betydligt mer svårtippad. Linköping har ändå ett bättre lag än Färjestad och börjar Stana storspela i målet som han kan ser det bra ut för Linköping. Jag säger 4-3 i matcher till östgötarna. 'E4-derby' i finalen alltså.

Nu kör vi semifinal om sådär åtta timmar och 30 minuter!

Inga kommentarer: