måndag 17 mars 2008

Träningsmatch?

Det kändes faktiskt som det, både när man ser till intentiteten i spelet och stämningen på läktarn emellanåt. Så ska det väl inte vara? Och det är ingen vidare match HV gör. Inga tacklingar, dålig skridskoåkning (bortsett en pånyttfödd Thörnberg). Trots det är det inget snack: HV var det bättre laget. Men trots det dök riktigt riktigt heta chanser upp från ingenting för Skellefteå med jämna mellanrum och Liv fick göra några riktiga klassräddningar. Jag hoppas det har med intentiteten och kanske lite underskattning av motståndet som gör att sådana chanser dyker upp. För korta stunder blir Skellefteå-spelarna löjligt fria i slottet.

Vad gäller spelarkritik har jag redan berört det: LIV. Hur grym som helst idag. Han har hållt riktigt, riktigt hög klass hittills i slutspelet. över 96 i räddningsprocent säger allt. Sen har vi som sagt Thörnberg som varit hur bra som helst efter en väldigt blek insats första kvartsfinalen. Voutilainen var riktigt het idag också och gjorde HVs båda mål. Var på rätt ställe och avlossade några riktigt livsfarliga handledare. Jonas Johansson förtjänar också lite pluss. Hade ett par riktigt bra byten första halvan av matchen. Backarna såg alla mycket stabila ut bakåt. Kändes som de mer och mer kommer in i slutspels-spelet och har större marginaler i passningar och försiktigare med framstötningar som sista gubbe ect..

En som också förtjänar beröm är faktiskt domarn Patrik Sjöberg som jag kritiserat tidigare under säsongen. Nu gjorde han en närmast prickfri insats. Lätt kanske då matchen var mycket snäll med få närkamper. Fast o andra sidan har vi sett domare blåsa sönder sådana matcher tidigare. Det gjorde inte Sjöberg utan lät spelarna avgöra. Kul att se!

Ny match imorgon. Om allt går som det ska är vi i semifinal om ett dygn.

Inga kommentarer: