torsdag 12 mars 2009

Första matchbollen räddad

HV gör sin sämsta match i slutspelet men vinner ändå. Logiskt? Tja. Ungefär lika logiskt som Timrås tidigare segrar då de faktiskt skapat mindre än de gjorde denna match (5-4 segern undantagen möjligtvis).

Segern innebär att HV får spelat åtminstone en match till, borta mot Timrå. För att vinna den krävs det med all sannolikhet att de spelar betydligt bättre än idag. Förhoppningsvis gör de också det. Det handlar mycket om psykologi. Ta bara ett par avgörande lägen i matchen ikväll: När Timrå gjorde den väntade kvitteringen var det som att hela HV blev förbannade och började plötsligt visa lite jävlar annamma. Anledningen till ilskan var att Timrå gjorde ytterligare ett mål som borde varit bortdömt för offside i målgården (och nej, han blev inte inknuffad dit). Ilskan som infann sig gjorde att HV höjde tempot ett par snäpp och var snart i ledningen igen. Tyvärr kom denna forsering efter målet av sig och HV började spela ängsligt igen. Så där som HV ofta gör när de är rädda för att förlora snarare än att de vågar vinna.

Med lite tur och mycket tack vare matchens lirare för andra matchen i rad, Tedenby som ordnar utvisning kunde HV ta ledningen igen. Efter detta släpper nervösiteten och HV börjar spela ut igen. Mycket sitter i skallen alltså. Det känns som att Timrå, speciellt den här matchen ändå hade ett mentalt övertag mot HV. Jag hoppas verkligen det är annorlunda på lördag och att HV spelar ut som de måste för att ta fördel av det övertag de har när det gäller spelskicklighet kontra Timrå.

Förutom Tedenby var det härligt att se en förbannad Petrasek, en Falk som spelade fantastiskt uppoffrande och intensivt och en Angell som tog 'petningen' förra matchen på rätt sätt och spelade riktigt stabilt.

En matchboll kvar att rädda..

2 kommentarer:

Anonym sa...

GoodLuck i morrn kära bloggkollega ... här i Schtaan är vi nerviga, men på ett lyckligt sätt. Det har bjudits på fantastiskt bra hockey och vi har tvingat LHC till en sjunde avgörande. I morrn avgör inställning och hjärta, då får lönekuvertet säga vad det vill.

Nidek sa...

Chrille: Lycka till ni också! Ingen skulle bli gladare än jag om ni slog ut cluben. Möjligtvis alla saik-fans isf..