söndag 29 mars 2009

Glädje

Precis som många andra HV-fans är jag riktigt glad denna lördagkväll. HV är i final, fatta det: FINAL! Stort!

Vilken insats i eftermiddags. Första var det väl mest Frölunda, men HV spelade tight och kontrade bra. I andra blev det annorlunda. Ett tag i andra kändes det som laget spelade i något slags kollektiv trans. Sen blev det ändå onödigt spännande tack vare Frölundas reducering som var lite av ett turmål. Tredje forsatte HV och efter Thörnbergs mycket vackra 3-1 var det inget snack längre: HV till final.

Fram till för ett par veckor sedan var det som HVs bredd i anfallet. Det kändes som vi stod och föll med förstalinan helt enkelt. Sen hände något, närme bestämt Davidssons skada. Plötsligt var motorn i HVs fram till dess drivande kedja borta. Det tvingade de andra enheterna att höja sig. Titta på kvällens match där såväl Ullström, som Lindström och Piros stod för fantastiska insatser. Sen får man inte glömma matchens gigant Falk. Många har sagt det förr och jag säger det igen: Falk är landslagsmässig, helt klart. Kanske till och med ett namn för VM?

Känns konstigt att skriva det men det känns nästan som att Davidssons skada varit bra för HV just eftersom det verkar fått andra att höja sig. Är ju såklart inte hela sanningen. Klart alla höjer sig när det drar ihop sig. Skillnad på Rögle borta en måndag i November kontra semi med chans till avancemang mot Frölunda hemma. Optimalt hade ju förståss också varit om Davidsson varit borta ett par matcher och sedan kommit tillbaks i storform. Nu är det inte så och Davidsson skada oroar inför finalen. Det och Petrasek frånvaro är på minuskontot inför finalen.

Visst kan det ha sin tjusning att som på Färjestads överlägsna vis ta sig till final fast jag föredrar ändå HVs. Glädjen att vinna efter det att så många gånger vara uträknade, både i kvarten och semin. Hur mycket Färjestads extra vilodagar jämfört med HV betyder får jag nog återkomma till. Men spontat så känns nu som de inte betyder ett skit. Nu går vi för guld igen!

Till sist: Tack Nyström! Återigen hade du fel.

Inga kommentarer: