söndag 15 mars 2009

Jag älskar HV

HV har de senaste åren skämt bort oss med framgångar. Någonstans på vägen känns det som att många av oss fans, mig medräknat, blivit fartblinda, bortkämda eller något sånt.

Gårdagens match är en som jag inte kommer glömma. Kan bli en HV-klassiker beroende på hur det går imorgon och eventuellt längre fram i slutspelet. Matchen hade verkligen allt, utom bra spel möjligtvis. Men något den verkligen hade spänning, osannolika händelser och ännu mer spänning.Vid 2-0 och total avsaknad av något som kan påminna om bra spel från HVs sida var jag nära att ge upp. Men undan efter undan steg hoppet. Först med Melins reducering, sen något bra boxplay, sen lite, lite tryck i något byte. Vid tredje periodens var slut var ställningen 2-2 och ett fruktansvärd och oviss sudden väntade Den här gången var det HV som hade marginalerna på sin sida vilket naturligtvis inte var mer än rätt. Men på vilket sätt. Att sådan sak händer på det viset är ju så osannolikt och man kommer antagligen aldrig mer kommer vara med om en liknande situation. Komiskt! Åtminstone för oss. Måste ändå hålla med Anrell: Inte så passande med hånskratt i TV efter ett sånt avgörande.

Varför rubriken då? Jo, den glädjen och energin HV gav mig tack vare den här fantastiska matchen eller kanske framför allt glädjen och lättnaden när de vann. All nervösitet förbyttes till glädje. Det är i sådana ögonblick man inser hur mycket man älskar HV.

Om jag ändå ska vara lite kritisk mitt i all kärleksförklaring så gjorde HV ingen bra match. Tvärtom. Hoppas det berodde på studens allvar, någon slags kollektiv mental kollaps. För spelar de som igår vinner de knappast ens imorgon, än mindre en semi mot Färjestad eller Frölunda. Kentas coaching har varit ett stort frågetecken hela säsongen och i slutspelet har den varit fruktansvärd konstig. En av HVs bästa backar Grillfors som forward i fjärdekedjan (till en början), hård matchning (i både fem-mot-fem, powerplay och även vissa av dom i boxplay) av förstakedjan med en halvskadad Davidsson och Vouti(?) och även av en andrakedja helt under isen. HVs för tillfället bästa formation, tredjekedja får inte ens chansen i powerplay.

Nog med gnäll. Fortsätter njuta av gårdagen och börjar så smått ladda inför morgondagens match. Imorgon har vi chansen att gå till semi!

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Går för f*n inte att sova ens!! Har spelat upp 10 olika scenarion snart i huvudet inför imorgon...