onsdag 11 mars 2009

Än tyngre

Nu är HV nära att åka ut och det redan i en kvartsfinal. Detta är på god väg att bli den sämsta säsongen sen fiaskot 'lock out'-säsongen 04-05. Varför det blivit så kanske man ska vänta med att spekulera tills HV verkligen åkt ut. Jag tror HV kan vända denna kvartsfinal. Absolut. Timrås flyt kan inte fortsätta hur länge som helst. Men ändå, handen på hjärtat, har jag väldigt svårt att se HV som de spelar nu, som svenska mästare i mitten av April. Några nyckelorsaker jämfört med förra säsongen är: Det offensiva backspelet (delvis saknaden av Åkerman), svårigheten att hålla rent runt eget mål (delvis pga saknaden av Ward) samt problemet som ikväll, att man 'trampar vatten' emellanåt i anfallsspelet, alltså att man anfaller men bryter inga mönster och hamnar långt från heta lägen (Ledin saknas här). Med tanke på att Ward är klar och att både Åkerman (även om ryktet blivit svagare) och Ledin ryktas tillbak kan vi kanske se fram emot en rolig nästa säsong. Sen undrar jag om inte den hårda coachningen, omotiverat hårda många matcher på vissa spelare tagit ut för mycket kräm som dessa spelare behöver för att kunna vinna matcher åt laget, som den ikväll. Återkommer med mer om säsongen, när det verkligen är över.

Matchen idag var helt ok. Problemet var att HV nu var tillbaks i gamla synder med målsumpande. Vad det beror på vet jag inte. Trötthet? Inte tillräcklig med vinnarskalle i laget? Hybris? Ingen aning faktiskt. Idag var Angell petad vilket ledde till ett fall framåt när det gäller backspelet. Men appropå gamla synder har Louma då istället börjat spela nonchalant. En som jag kritiserat efter lördagsmatchen däremot har höjt sig flera klasser: Tedenby! Tänk om fler haft hans oräddhet och inställning och för all del fart och klubbteknik. Gjorde ett mycket vackert mål och kunde mycket väl gjort ett par till. Förtjänade att bli matchhjälte.

Ny match imorgon. Säsongens sista? Nej. Inte kan väl HV förlora mot ett blekt Timrå två hemmamatcher i rad? Det finns inte..

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Ja får HV fart på puck och ben så går man förbi Timrås förbannade styrspel imorgon. Sen är du inne på viktiga punkter... Mättnad, hybris, Ledin... Laine försöker, men han är ensam. Funkar inte Snörets lina så funkar inte HV71 just nu. Tedenby försöker, Melin vägrar skjuta.. Ingen som tänder laget, det är ovanligt snäll matchserie ändå! Kollade nyss reprisen av första perioden i Karlstad, finns inte en tillstymmelse till detta. Timrå tråkar ut HV och ingen gör något åt det! Man verkar nöjda och mätta...

... och utan att belägg för det så är det flera spelare med utgående kontrakt man inte hört ett knyst om. Kanske vissa spelare redan är någon annanstans? Förvisso inga "nyckelspelare", men de kan lika gärna få i gång laget på sitt sätt när inte Snörets lina gör det. Det såg vi förra säsongen. Nej nu skiter vi i detta och laddar om för morgondagen. Går TIK ner en procent imorgon så käkar vi upp dem!