torsdag 26 mars 2009

HV i final och nära final

Vi börjar med J20 som nu är klarar för final efter 3-0 seger hemma idag. I finalen väntar antingen Djurgården eller Brynäs.

A-laget tog ikväll också ett stort steg närmre final i och med seger med 4-1 mot Frölunda. Att säga att det är starkt att vinna två matcher i Scandinavium på två dagar är bara förnamnet. Ikväll fick man dessutom slita ont när man fick gå runt på endast fem backar halva matchen. Dessutom var det en av de viktigaste kuggarna i försvaret, Petrasek. När det gäller att snurra upp motståndare i anfallszon blev HV också av med sin viktigaste pjäs Tedenby efter två perioder. Innan det hann han göra ett mål och är nu HVs näst bästa målskytt i slutspelet. Men HV redde ut och spelade ett fantastiskt försvarsspel. Visst låg Frölunda på men HV spelade både diciplinerat och kyligt (för det mesta) och bjöd inte Frölunda på mycket. När de väl fick chanser har vi ju en viss Liv som åter gjorde en grym slutspelsmatch på det där sättet bara Liv kan. Men framför allt var det LAGET HV som vann. Kan knappt minnas att jag sett HV spela så bra positionsspel, avväga varje situation så bra och ha kylan hela tiden. Ska man vara kritisk blev det väl lite väl kyligt ibland när man ska få ut pucken i egen zon. REJÄLARE där tack! Det skulle vi vinna ett antal minuter mindre i försvarszon per match på.

Nu är det bara hoppas att Pettan och Tedenby är tillbaks redan till hemmamatchen på lördag (och för den delen även Torp och Gustavsson). De behövs! På lördag har HV chansen att på hemmaplan spela sig till final. Sug på den!

1 kommentar:

Chrille sa...

Grattis till finalplatsen. Håller på er där, men jag tror det blir tungt. FBK är ruggigt starka nu.