måndag 23 mars 2009

Uppgivet?

Innan och under tiden jag skriver det här funderar jag på vad jag ska tycka om HVs insats fram till Frölundas time out. Jag tycker nog ändå det var ok och ledningen var rättvis. I den delen av matchen, vilket ungefär var första halvan trampade Frölunda vatten. Förutom en del usla byten i egen zon vill säga. Efter Frölundas time out är det däremot ingen tvekan om HVs insats. Den var usel. Inga pass till rätt adress, ingen skridskoåkning och inget fysiskt spel. Efter Frölundas 2-1 blev det än värre. Riktigt, riktigt lojt. Var det som en Frölundaspelare sa i en intervju i hockeykväll, att HV-spelarna var trötta? Man undrar. Nej, det var hemskt att se. Nästan som att de inte var intresserade av att vinna. Nu är man satt i, vad jag skulle säga är en svårare situation än vad man var i underkvartsfinalserien vid 1-3. Det krävs nämligen hela två vinster i ett kokande scandinavium där hemmalaget i princip alltid får mycket gratis med sig från domare, sekritariet, medvind och annat.

Två grejer glädje idag: Dels Piros som verkligen gör det bra. Hade han varit lite snabbare hade han nästan varit en fullgod ersättare till självaste Davidsson (som förövrigt fick guldhjälmen i en cermoni innan matchstart). Sen domaren Rönnmark som till skillnad från sin kollega i lördags inte hade en avgörande betydelse för resultatet.

Sen måste man ju kommentera Färjestads grymma form i slutspelet. Inget insläppt mål i semifinalserien och inget insläppt mål alls i spel fem-mot-fem i hela slutspelet! Sjukt! Blir intressant om Frölunda kan lyckas rubba värmlänningarna.. Eller HV. Än är det inte kört. Är det något jag lärt mig är det att ALDRIG räkna ut HV. Vi börjar med seger på onsdag då jag kommer hjälpa till på plats att lyfta fram vårt kära lag till en seger.

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Fy fan vad dåligt det var!!

sportsnackaren sa...

Hoppas verkligen att det blå tåget kommer i gång när du tar dig dit och gör kvällen minnesvärd för dig! Glöm inte att ha koll på matchklockan och utvisningar... Får laget tillbaka energin och kraften så går det här, Frölunda är INTE bättre än Timrå så här långt, utan det är HV71 som är tröttare... och sämre...

josephzohn sa...

Ja det är ju det som är/var det tunga, att Frölunda inte är/var bra utan att HV var så dåliga ikväll, så trötta, så felpassande, så felbeslutstagande??
Jag hoppas verkligen att du har rätt att dom kan vända!!
Och dig och mig emellan, jag betalar gärna 66 spänn för en stor iskall pilsner om det blå tåget kommer tillbaka in på stationen och efter en kort stund på vändskivan ....

Unknown sa...

Sportsnackaren: Håller med. VF har inte varit bättre än Timrå. Visar HV lite stake nu + att Davidsson kommer tillbaks så kan det nog gå.

Josephzohn: Haha..Det gör jag också, bara HV vinner. Synd bara att det endast finns blaskig mellanöl i scandinavium (har jag för mig)

josephzohn sa...

martin:
Mellanöl?
Inte undra på att dom har döpt det till Skandalium :)
Fan idag känns det bättre, fan vad man glömmer fort, nu känns det som om HVi HVänder på det här???
Kanske för att jag just nu sitter i restaurang "Glashuset" vid Slussen med en ny kall, en betydligt billigare ...