söndag 11 januari 2009

Hagos ut och Ward kanske in

Så blev det som var mer än tidsfråga klart: Hagos och HV går skilda vägar. Ny adress för Hagos blir SSK. Föga förvånande som sagt. Hagos har inte alls kommit till sin rätt i HV och verkar tappat allt vad självförtroende och pondus heter på isen. Intressant blir att se vem som ersätter. Till att börja med blir det Ullström som kallas hem från Borås. Gör han bra ifrån sig ser jag ingen anledning att ta in nån ytterligare center eller forward överhuvudtaget. HV har rejäl bredd på forwardssidan. Staal lär ju dessutom vara spelklar snart.

På backsidan ser det tunnare ut däremot. En åldrande ofta småskadad Per Gustafsson, Halvardsson som alltid är skadad, dessutom backar som Louma och Petrasek som ju kan göra riktiga plattmatcher även om de spelat upp sig på slutet. Här ryktas om Ward. Troligen till nästa säsong men kanske redan till denna. Problemet är då att HVs icke EU-kvot är fylld med Beech och Angell. Ersätta Angell med Ward säger vissa. Visst, Wards tuffhet skulle verkligen behövas. I synnerhet i ett slutspel. Angell har ju heller inte varit allt för lyckad. Ganska svag i det defensiva och har ju inte ens varit nära att ersätta Åkerman i det offensiva spelet. Att han antagligen bär upp en lön långr högre än vad Ward någonsin gjorde gör ju inte bytet mindre intressant. Om det nu blir så, att Ward ansluter på Angells bekostnad saknas det ändå en back tycker jag. Det finns just nu sju disponibla backar med Halvardsson borträknad. Det skulle kännas bättre med en åttonde. Fyra backpar, lite mer fördelning av speltid som minskar slitage och lite mindre skadekänslighet. Det skulle ge HV en trupp som på allvar kan försvara SM-guldet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tänkt. Håller med helt och hållet.

Nidek sa...

Kul att du håller med Therese! Om det inte blir Ward till den här säsong hoppas jag åtminstone HV tar in någon annan back innan transferfönstret stänger. Det kommer behövas.