måndag 5 januari 2009

Vad berättigar måldomarnas existens?

Att HV förlorar med obifintligt försvarsspel och 'vattenskallar' som Kenta så träffsäkert beskriver det kan jag ta.

Nu var det bara det HV tog sig samman i det offensiva spelet i sista perioden och skulle haft minst en poäng med sig och 5-5. Nu sparkade en Rögle-spelare pucken istället och danskjäveln till måldomare var den enda som inte 'såg' det. Ursäkta mitt språk men sånt här gör mig vansinnig. Inte första gången det händer i elitserien heller och antagligen inte den sista. Nu ska jag lugna ner mig och ladda om inför JVM-finalen inatt. Hoppas vi slipper värdelösa jävla hemmadomare som måldomarn i Ängelholm då.

HV då? Tja.. De vet nog själva att de gjorde, trots vändningen i sista då de tog in både 4-2 till 4-4 och sedan 5-4 till 5-5 att de gjorde en usel match. Jag tror också de vet vad de ska förbättra till nästa match. Här är några av sakerna:
* Noggrannare pass vid uppspel
* Rakare mot mål i anfallszon
* Skridskoåkning!

Dessa punkter blev bättre redan i tredje perioden men en sak, den största svagheten i HV som verkligen måste förbättras och helst innan slutspelet börjar: Spelet framför eget mål. Det ska vara förbjudet område för motståndarna. Ikväll och många andra matcher är det allmänhetens åkning där.

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Kloka ord rakt igenom! Bittert att förlora på det sättet, men HV lunkade på i 40 minuter och fick skit för det rättvist. Två härliga hemmamatcher nu, speciellt den på lördag!

josephzohn sa...

Det är djupt tragiskt för svensk hockey att sånt här får och kan hända i en elitseriematch!!
Snacka om hockeyskandal!!

Raggmunk sa...

Håller med du... Ett Dj*vla tråkigt sätt att förlora en match på, att flatlandsaporna får sparka in pucken och får det godkänt är skandal.

I natt gäller det för Tedenby, Ullstöm, Torp, Petersson & Co
Go Sweden Go HV Go !!!