onsdag 28 januari 2009

Otäck skada

Ingen har missat Fredriksson otäcka skada från i måndags. Väldigt tråkigt för honom. Jag lider verkligen med 'Tuppen' som inte har haft tur med skador direkt. Bara hoppas han kan komma tillbaks, igen. På HVTV berättar han själv om skadan.

Tillsammans med honom har HV Hrdina, Halvardsson, Johansson, Staal och Angell skadade. Lite väl många med tanke att man bara kan säga att Hrdina ersatts under säsongen (av Hrdina). Dessutom har ju Hagos lämnat under säsongen. Nu kommer ju antagligen Staal, Johansson och Angell snart tillbaka. Men sådant har man hört förut. Att det rört sig om dagar innan spelare ska komma tillbaks. Dagar som sen blivit veckor och sedan vissa fall månader. I synnerhet denna säsong har skadorna haft en irriterande tendens att dra ut på tiden. Men HV gör nog rätt i att värva en back. Sju backar varav två är skadebenägne Pelle och en nyss axelskadade Angell är för tunnt inför ett slutspel om man menar allvar med att man siktar på att gå långt. I och med Fredrikssons skada och även till viss del Johanssons (har en axelskada), skulle det kännas bättre med en forward till inför slutspelet. Staals är ett stort frågetecken också inför slutspelet (Ingen räknar med att Hrdina spelar mer denna säsong). Bland forwards känns det trots allt inte lika tunnt ändå. Där har vi (Önerud och Tedenby borträknat eftersom de är ordinarie) två bra juniorer, Ullström och Peterson, som har visat att de klarar av spel i elitserien. Men frågan är om det verkligen skulle hålla med en ren juniorkedjan genom hela slutspelet? Känns som lite väl mycket gambling där..

Tur då att Stillman verkar ha två spelare på gång enligt ryktena. Förhoppningsvis stämmer ryktena och förhoppningsvis är det en back och en forward det rör sig om...

Inget ryskt lag utan Zürich vann första upplagan av Champions League. Verkar som de hypade lagen i KHL liksom de hypade svenska underpresterade lite. Fast ryssarna ska inte skämmas lika mycket som svenskarna. De hade ju allafall två lag vidare till semi till skillnad från sveriges noll. Grattis Zürich allafall!

Imorgon toppmatch hemma mot LHC. Förlust och glappet upp börjar bli lite väl stort. Vinst och det är helt öppet igen.

Inga kommentarer: